Verse springrolls met basilicum, mango, garnalen en mihoen

Hoi allemaal! Al een paar weken heb ik heel veel zin in van die verse springrolls en vorige week heb ik ze eindelijk weer eens gegeten. Ik had zin in een gezonde maaltijd en kookte alleen voor mezelf en dat is chill, want deze springrolls zijn best veel werk en ga ik niet voor Jan en mij allebei rollen 😛 Haha. Maar! Dus wel lekker voor mezelf.

Ik probeerde een nieuw recept uit en dat was echt een slaand succes. Vet heerlijk! Heb je zin in een gezonde, frisse, zomerse maaltijd? Lees dan verder!

Nodig voor één persoon: 1/2 mango – ongeveer 25 blaadjes basilicum – 100gr grote garnalen – 2 eieren – scheutje (kokos)melk of room – 10 cm komkommer – een handje mihoen – sojasaus voor erbij – stuk of 6 rijstvellen* – 1/2 avocado

*deze verkopen ze gewoon bij AH. Ik vind die van de toko fijner, want die zijn vaak wat steviger, maar die van Ah volstaan ook.

Bereid alle dingen voor in bakjes; snijd de mango in kleine stukjes, snijd de komkommer in lange dunne reepjes, kook de mihoen en spoel af onder koud water en kluts ei met een beetje room en bak er een roerei van. Oh en bak de garnaaltjes héél even; echt maar 1 minuut ofzo. Doe dit allemaal in verschillende bakjes.

Zet een grote kom warm water op tafel en week hier een rijstvel in. Dit hoeft echt maar heel kort; gewoon beide kanten nat maken en klaar. Beleg het rijstvel dan met alles wat je op tafel hebt staan; ongeveer 4 blaadjes basilicum, beetje koude mihoen, sliertje komkommer, wat stukjes mango, wat avocado ongeveer 4 gebakken garnalen per rol en vouw het rijstvel dan dicht. Hij is inmiddels waarschijnlijk helemaal week geworden en dit vouwen is echt intenssss moeilijk, maar het maakt niet heel erg uit hoe het eruit gaat zien.

Je kunt ze nu meteen opeten (met een beetje sojasaus), maar je kan ook eerst al je rollen maken en daarna opeten (met sojasaus). Anyway: eet smakelijk!

rolls

Oh en smakelijk eet je zéker; ik vond dit zooooo lekker. Dit was voor het eerst dat ik er basilicum in deed en dat was echt een topidee. Zo eet je basilicum in een hele andere setting dan je anders doet (ik combineer het toch vaak met tomaat of mozzarella ofzo) en daardoor heeft het een heel ander effect. Maar MAN, wat vond ik dit lekker. Absoluut een recept dat ik nog eens ga maken.

Enjoy!!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Verse springrolls met basilicum, mango, garnalen en mihoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *