Libanees brood met kipshoarma, haloumi & dille

Hey hey! Doordat Jan en ik de afgelopen weken steeds vol in een verbouwing zaten, hadden we weinig tijd voor boodschappen. Of weinig zin, dat kan ook. Gelukkig zit er bij ons in de straat echt een geweldige Turkse supermarkt en ik ben echt helemaal fan van alle producten die ze daar verkopen. En zo besloot ik op een dag eens daar m’n boodschappen voor het avondmaal te halen, zonder van te voren een plan te hebben over wat we zouden eten. Let’s go!

Ik liep in de Turkse supermarkt tegen kipshoarma aan en natuurlijk hadden ze hier ook een heel assortiment met “exotische broden” en dus besloot ik om een soort shoarmabroodjes te eten. Maar dan net anders. Zin in? Let’s shoarma!

Nodig voor twee personen: 2-4 Libanese broden – 150gr kipshoarma per broodje (dus x4 = iets van 600gr) – verse dille – gemengde sla – 1 blokje halloumi – beetje mayonaise – knoflookpoeder – sambal- beetje komkommer

Bak de kipshoarma op hoog vuur een tijdje totdat het écht lekker gebakken en knapperig is. Dus niet stoppen zodra het gaar is, maar nog lekker ff doorbakken.

Grill in de tussentijd plakjes haloumi tussen een grillijzer of in een grillpan. Ze zijn klaar als ze grillstreepjes hebben. Lekker man.

De Libanese broden kun je het best ff warm maken in de magnetron. Net zoals je dat met wraps doet; kort, hoog.

Beleg Libanees brood dan met gegrilde haloumi, gemengde sla, kipshoarma, zelfgemaakte knoflooksaus door mayonaise te mengen met een beetje water en knoflookpoeder (dit is MEGA lekker), wat verse dille en wat in stukjes gesneden komkommer. Rol de unit dicht en eet smakelijk! 😀

hal

Zo, dat is me nogal een flinke maaltijd. Wij aten er 2 per persoon, maar dat was echt meeega veel. Ik denk dat je aan 1 pp genoeg hebt, maar je wil niet met honger overblijven, dus daarom heb ik het recept toch uitgeschreven voor 4 van die units.

Over die units gesproken: ik vond ze lekker. Wel miste er nog iets; ik denk wat sambal. En… Dille is echt een awesome kruid en past hier heel mooi bij, maar toch is de geur altijd sterker dan de smaak, dus ook daar miste iets… Hmm. Ik ga er nog eens verder over nadenken.

Heb je een goeie tip hoe deze maaltijd naar een hoger level getild kan worden? Laat je horen in de reacties!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

3 reacties op “Libanees brood met kipshoarma, haloumi & dille

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *