Kant & klaar #17: Buddha bowl met falafel van Jumbo

Door Elske – Hallo daar! Het is weer dinsdag en dus tijd voor de volgende review in kant & klaar! Dit keer koos ik een kant-en-klare maaltijd uit het vernieuwde salade-schap van de Jumbo. Nieuwsgierig? Lees dan mee!

Het assortiment
Sinds kort heeft de Jumbo dus (heel veel!) nieuwe salades in het schap. Naast de standaard kant-en-klare maaltijdsalades zoals Caesar salade, tonijn of zalm, zijn er nu ook soorten zoals een pokébowl met tonijn, warme kip-pesto en warm gerookte zalm. Én dus deze buddha bowl. Ik koos voor de variant met zoete aardappel, hummus, falafel en linzen, maar er was ook nog een variant met kip, hummus en rode rijst. Echt een leuke verrassing om zo eens tegen te komen naast alle standaard varianten. Great job Jumbo! Zo hou je iets te kiezen als je hier vaak komt om een maaltijd te halen.. De kosten? €3,99 voor deze buddha-bowl. Dat is geloof ik een vrij gemiddelde prijs in de categorie maaltijdsalades.

kant&klaar17_buddhabowl_2
Is veggie chef een merk eigenlijk?

De bereiding
Hoef ik niet meer uit te leggen, toch? Alle ingrediënten in deze maaltijdsalade (linzen, falafel, rode biet, hummus, boerenkool en zoete aardappel) zijn al bereid en kan je koud eten. Beetje husselen… en klaar! Ideaal voor de zomer die in aantocht is 😀

kant&klaar17_buddhabowl_3
Beetje husselennnn en dan ziet íe er dus zo uit!

De smaak
Goed, over naar het moeilijkste deel van deze kant-en-klaar recensie: de smaak-beoordeling. Wanneer ik naar de maaltijd kijk ziet ‘ie er aantrekkelijk uit, maar smaakt het ook zo? Let’s test!

Eerste reactie? Lekker!Je moet wel een beetje van deze ingrediënten houden, maar doe je dat, dan is het zeker een aanrader. De zoete aardappel is volgens de verpakking gebakken en dat is goed gelukt: de stukken zijn beetgaar. Hij is niet te lang gebakken zodat het snotterig (ieuw) wordt, maar ook niet te kort waardoor je makkelijk door de aardappel heen bijt. Ik vind het zelf lastig om zoete aardappel goed gaar te krijgen, maar de Jumbo is dat zeker gelukt!

Verder vind ik de combi van het zoete van de rode biet (en ik spot wat reepjes gesneden appel?) erg goed passen bij het kruidige van de falafel en hummus. Lekker! De falafel is op zich goed op smaak, maar wel een tikkeltje aan de droge kant. Gelukkig zit er hummus bij, zodat die droogte wat verdwijnt. Een paar falafel balletjes meer hadden niet misstaan in deze salade. Nu moest ik wel heel goed zoeken naar de vier balletjes… VIER BALLETJES. Dat is toch echt heel weinig?!

Door de linzen vult de salade voldoende en dat maakt het ook een ideale lichte maaltijd voor in de zomer mee naar het park #zinin. Een originele salade die lekker op smaak is, een goede hoeveelheid heeft en veel verse groentes kent: ik zeg aanrader! Zeker als je net als ik #lekkerlui bent en buddha bowls vet vaak op instagram voorbij ziet komen, maar zelf geen zin hebt om moeite te doen. Zie hier uw uitkomst 😀

Kende jij deze nieuwe salades van de Jumbo al? En wat is jouw favoriet? Laat het hieronder weten. Groetjesss!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Eén reactie op “Kant & klaar #17: Buddha bowl met falafel van Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *