Studentje verhuist: de dakterras make-over

Goedemorgen goed volk! Het is zo ver! Een nieuwe blogpost in de serie ‘Studentje verhuist’, waarin ik je meeneem in de ontwikkelingen omtrent de verhuizing naar m’n eerste koophuis. Vandaag staat deze blogpost (en een video en een he-le-boel foto’s) helemaal in het teken van onze dakterras make-over. En ooooh wat heb ik zin om dit met jullie te delen, want het is ZO VET geworden. We hebben er een nieuwe vloer in gelegd, de schutting geverfd, een trap gebouwd en het nieuwe terras ingericht en aangekleed in samenwerking met fonQ. Zij hebben me geholpen om onze stijl – stoer, urban, relaxt – helemaal door te voeren op het nieuwe dakterras. En dat is geweldig goed gelukt!

In onze zoektocht naar een nieuwe woning was een van mijn harde eisen dat het huis een tuin zou hebben, aangrenzend aan de woonkamer. Zodat je ‘s zomers de deuren naar de tuin open kan zetten en je woonkamer opeens veel ruimer is dan de ruimte binnen 4 muren.

In ons nieuwe huis zijn we echter naar de 1e verdieping verhuisd en van een tuin is dus helaas geen sprake. Maar man; wat zat er een groot dakterras aan de woonkamer vast. Nog niet in z’n volle potentie benut door de vorige bewoners, maar Jan en ik zagen potentie. En dus gingen we op zaterdag 30 maart aan de slag.

before
Dit is hoe ons dakterras eruit zag voor de make-over.

De vloer was aan vervanging toe, de grasmat (nep) haalden we eruit en de schutting kon wat ons betreft wel een likje verf gebruiken.

Moodboard_tuin
Dit was het moodboard voor ons dakterras. Als je benieuwd bent hoe ik dit heb gemaakt, check dan deze blogpost.
tuin
Tijdens het moodboards maken voor ons huis, hebben we ook de plattegrond (die op Funda stond) ingericht. Op het dakterras zie je een nieuwe vloer, een trap, een loungebank, buitenkeuken, een berghok en véél groen. En een lichtsnoer, want dat maakt een buitenruimte meteen gezellig!

Op 30 maart haalden we de huidige vloer eruit, op 6 april legden we de nieuwe vloer (grenen vlonderplanken) er in. Leuk detail: er zitten meer dan 750 schroeven in de nieuwe vloer. Zelf erin geboord. HOPPA!

klusteam
Het klusteam!

Op 7 april beitste ik de vloer in een donkerdere kleur (dark teak) en in diezelfde week schilderde ik de schutting wit (met een dekkende witte buitenlak).

Op 12 april werden alle nieuwe tuinmeubels- en accessoires van fonQ geleverd en op 2e Paasdag bouwden Jan en ik nog een trap over de hele breedte van het terras. En toen was de dakterras make-over compleet. En nu kan jij niet wachten om het te zien…

Check de video waarin ik je een uitgebreide rondleiding over ons nieuwe dakterras geef, hier of hieronder:

En dan is dit het eindresultaat:

after

fonq6

fonq5

Wow, wow, wow! Wat een verschil hè? 😀

Oké. Waar te beginnen… We begonnen de make-over met het bepalen van de functies; we willen op dit dakterras loungen, ik had bergruimte nodig én een plek om te barbecuen. De buitenkeuken voor onze Big Green Egg is nog in de maak (althans; Jan en ik zijn nog in de schets-fase, maar halverwege mei gaan we timmeren!), maar de rest is absoluut geslaagd.

De comfortabele loungeset van Exotan vormde de basis voor de inrichting.

fonq7

Door deze loungeset aan te kleden met kussens van Hartman voegden we kleur en gezelligheid toe aan het geheel. Ook het plaid zorgt voor gezelligheid en ik ben er zoooo blij mee op de nu nog frisse avonden op ons dakterras.

fonq4
En over gezelligheid gesproken: door een vloerkleed toe te voegen wordt het loungehoekje nog meer een gezellig geheel. Ik was gewend om een vloerkleed in de woonkamer te leggen, maar dit kan dus ook perfect in de tuin. Een vloerkleed speciaal voor in de tuin is gemaakt van een materiaal dat regenbestendig is en dus gewoon kan blijven liggen. Chill!

Op ons huidige dakterras miste ik heel erg bergruimte en in ons vorig huis was ik een tuinhuis gewend. Nu zou een tuinhuis veel te veel ruimte innemen op ons terras en daarom is een tuinkast de perfecte oplossing. Zo hebben we toch een mooie plek om spullen als potgrond, barbecue-accessoires, potten en tuingereedschap op te bergen, zonder dat het teveel ruimte inneemt.

fonQ_x_Leonie-8

Een van mijn favoriete plekjes op het dakterras is deze chillspot:

fatboy
Deze fatboy original outdoor is geschikt voor alle weersomstandigheden en kun je dus gewoon buiten laten liggen. Ernaast staat een prachtige bamboe plant in een stoere bloempot van Luca Lifestyle, een windlicht en het lichtsnoer maakt het plaatje compleet. Vet gezellig! Oh en zie je dat we de schutting hebben bedekt met bamboe? We scoorden drie rollen donkere bamboe bij een tuincentrum en daarmee kreeg de tuin meteen een andere, meer exotische look!

Ook een punt van verbetering op het dakterras is de verlichting. De oude verlichting werkte niet en hing er tamelijk ongelukkig bij, dus via fonQ bestelden we nieuwe lampen voor buiten. We hebben drie vrij basic lampen uitgekozen, die er toch tof en stoer uitzien en daarnaast hebben we een statement opgehangen: de Monkey lamp van Seletti. Deze wilde ik al héél lang en toen ik ontdekte dat deze lamp ook geschikt is voor buiten, kon ik ‘n geluk niet op. En nu hangt hij er gewoon. OMG wat ben ik hier BLIJ MEE!

verlichting
Links op deze foto zie je ook het eindresultaat van de trap die Jan en ik zelf gemaakt hebben. Hij loopt over de hele breedte van het terras en het staat zo mooi. Bovendien hebben we de treden heel breed gemaakt, waardoor ook daar plek is voor potten met bloemen en planten.
fonq2
Deze lantaarn van Mica past helemaal in onze stijl: een stoer item doordat hij zwart is en van metaal. Love it!

Om het geheel dan compleet te maken voegden we nog wat accessoires toe, zoals een gieter (vetttt handig en staat super leuk) en wat gezellige dingetjes op tafel.

fonq optie2

fonq1
Eén van mijn favoriete items van de hele make-over zijn deze waterglazen in de vorm van een fles. Ik vind dat dit soort eye-catchers de boel echt naar een hoger level tillen en ben er ZO blij mee. De blauwe schaal heb ik meegenomen uit het vorige huis.

En om het geheel helemaal af te maken hebben we flink wat groen toegevoegd aan het dakterras. Dat het geen tuin is, betekent niet dat er geen groen kan staan. Om een statement te maken hebben we een grote palm vrij prominent op het terras neergezet. Deze hebben we gekregen van Warentuin. Daarnaast zag je eerder al de bamboe voorbij komen (ook van Warentuin), heb ik een klimop aan de schutting bevestigd, staan er her en der varens (love it) en hangen er kruidenplantjes achterin de tuin (hoe kan het ook anders met een foodblogger).

fonq8
Ook nieuw: dit comfortabele stoeltje van Garden Furniture. Een mooi detail vind ik de zwarte metalen pootjes, omdat je dat veel terug ziet op ons dakterras (lampen, windlicht, poten van de tuinset), in combinatie met het hout.

Dat was ‘m jongens! De dakterras make-over! Check hieronder nog even alle foto’s die fonQ bij me maakte en lees ook het artikel op hun website. Vergeet niet om de video te kijken als je bewegende beelden van het dakterras wil zien én vergeet natuurlijk niet die kortingscode LEONIE10 voor 10% korting bij fonQ t/m 5 mei 2019.

Ergens in het najaar neem ik jullie mee in nog een video over hoe het dakterras er dan bij staat. Dan hebben we namelijk de dakkapel op het huis staan, de buitenkeuken gemaakt én dan staan de planten er hopelijk iets florissanter bij. Tja; ik ben nou eenmaal niet echt een held met planten water geven, dus m’n klimop hangt er momenteel wat slap bij. Oh én we hebben nog wat bloemen nodig (voor bijen en gezelligheid). Dus ergens in het najaar wederom een update van het dakterras. Maar voor nu is dit het en zijn wij ONTZETTEND blij.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Geniet nog ff na met nog een lading foto’s en laat dan hieronder weten wat je van het eindresultaat vindt en of je nog vragen hebt! 😀

fonQ_x_Leonie-17

fonQ_x_Leonie-4

fonQ_x_Leonie-7

fonQ_x_Leonie-10

fonQ_x_Leonie-11

fonQ_x_Leonie-12

fonQ_x_Leonie-13

fonQ_x_Leonie-15

fonQ_x_Leonie-19

Deze make-over is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ. 

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

9 reacties op “Studentje verhuist: de dakterras make-over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *