Stamppot met ovengroenten en geitenkaas

Door Elske –  Mensen, er is iets bijzonders gebeurd. Ik heb zojuist mijn eerste ‘echte’ stamppot gefabriceerd. En met echt bedoel ik echt, want ik heb echt de aardappelen gestampt. Nu hoor ik jou jezelf afvragen ‘Hoe de fuck doet ze dat normaal dan?’ logische vraag. Normaal hanteer ik Leonie’s aardappelpuree-uit-een-zakje-manier om stamppot te maken. Gewoon, water of melk erbij, roeren, gebakken of gekookte ingrediënten toevoegen en weer roeren. Geen moeite, lekker goedkoop, weinig afwas en super snel. Niets mis mee zou je zeggen. En dat is het ook zeker niet. Maar ik moet je ook eerlijk bekennen: nu ik dit heb geproefd heb én ervaren dat het best meevalt met die moeite (MITS je geschilde aardappelen uit zo’n zakje koopt) vind ik dit stiekem toch wel íets lekkerder… Ik ben zeer benieuwd welke keuze ik de volgende keer maak: of ik kies voor luiheid en comfort (= puree uit zakje) of lekker stampen met die handel. Zal afhangen van de bui waarin ik op dat moment verkeer.

Anyways, terug naar waar het allemaal om draait: de stamppot. Daar had ik al weken zin in en nu kwam het ervan dat ik het besloot te maken. Met een nieuwe soort ovengroenten uit de winkel waar ik al vaker over getipt was en ik dus behoorlijk nieuwsgierig naar was. Ik had nog geitenkaas in huis en samen leek me dat een top maaltje worden. Ook nog eens helemaal vegamaandag proof, maar ook als dat je geen ruk interesseert moet je toegeven dat de combi goed klinkt, toch? Benieuwd of dat in de praktijk ook zo lekker bleek? Lees dan mee!

Nodig voor 1 persoon: 250 gram vastkokende aardappelen – 300 gram ovengroentes * – 100 gram geitenkaas – scheutje melk – peper en zout

* koop je bij de AH in diverse soorten. Ze zagen er allemaal lekker uit, maar voor de combi met geitenkaas leek de variant met broccoli, paprika en zoete aardappel mij wel lekker.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de groeten in de ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Zet voor 25 minuten in de oven.

Ondertussen kook je de aardappelen. Dat is juist, ik was of schil ze niet. Dat is omdat ik lui was en gewoon voorgeschilde aardappelen kocht. Dit waren geloof ik de ‘Oma’s vastkokende aardappelen’ uit het koelschap van de supermarkt. Waarom bij dat soort dingen altijd Oma’s betrokken moeten worden… Goed, je doet de aardappelen dus in een pan, doe er net zoveel water in zodat de aardappelen net onder water staan en zet ze op het vuur, breng aan de kook en zo gauw het water kookt, kook je ze nog zo’n 15 minuten. Giet ze daarna af en zet de pan even weg.

Ovengroente klaar? Good! Doe ze bij de gekookte aardappelen. Klaar? Stampen maar! Voeg ondertussen het scheutje melk toe. Vind je dat het nog wat meer smeuïg mag? Voeg dan wat meer melk toe. Breng wederom op smaak met wat peper en zout. Voeg als laatste de geitenkaas toe. Ik kocht van die half zachte geitenkaas die je in van die rolletjes en in plakjes voorgesneden kunt kopen. Dit smelt mega lekker door je stamppot <3

MJAM. Lekker dit zeg!  Stiekem was ik best wel een klein beetje trots op mijn eerste ‘echte’ stamppot. Jeej!

De ovengroente hadden nog wel iets langer gemogen. De verpakking gaf 20 minuten aan en, terwijl ik ze al langer (25 minuten) deed, vond ik ze nog behoorlijk hard voor een stamppot. Maar goed. Ik had een lekker grof stamppotje. Hou je daar nou niet van, dan zou ik de ovengroenten zeker 25 a 30 minuten op 200 graden bakken.

Dikke tip: Ik maakte een dubbele portie omdat die voor geschilde aardappelen in zakken van 500 gram komen, bakte dit de volgende dag op in de pan. Wat extra geitenkaas er overheen en MAN dat was nog lekkerder.

Ps. Het is misschien overbodig om te zeggen hoor, maar mochten er nog meer chaotische personen als ik op deze aardbol zijn: Check even of je een stamppotstamper in huis hebt. Gezien ik dus altijd stamppot met aardappelpuree uit een zakje maak had ik deze dus niet #fail. Gelukkig heb ik de allerbeste bovenbuurvrouw ooit, dus zij voorzag mij in deze stamper en kon het feest van deze stamppot alsnog doorgaan 😀

Hoe maak jij je stamppot altijd; met puree uit een zakje of schil, kook en stamp je aardappelen? En wat is je favo stamppot recept? Laat het weten in de comments 🙂

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Stamppot met ovengroenten en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *