Jans befaamde aubergine van de Big Green Egg (die je ook prima zonder barbecue kunt klaarmaken)

Leuke mensen! Vandaag heb ik weer een hysterisch heerlijk recept voor je. Het zit zo: sinds een paar maanden woon ik samen met Jan en Jan heeft mijn Big Green Egg ontdekt. En mijn Big Green Egg kookboek. We hebben nu al een paar keer een barbecue voor vrienden of familie georganiseerd in de tuin en vanaf dag 1 is Jan fan van één bepaald recept uit het Big Green Egg kookboek. Dit recept maakt hij voor iedereen (kom een keer langs en je krijgt het) en ik moet toegeven: het is ook wel echt heel erg lekker.

Dus, omdat het zo lekker is én heel makkelijk, deel ik vandaag ook hier het recept even met je. Ik geef je de variant voor de Big Green Egg, maar omdat ik snap dat lang niet iedereen zo’n unit in z’n achtertuin heeft staan (of uberhaupt een achtertuin heeft), deel ik ook een iets toegankelijkere variant van het recept met je.

Zin in? Let’s aubergine!

Nodig voor 2 personen: 2 aubergines – ½ bol mozzarella – 2 eetlepels granaatappelpitjes – paar blaadjes verse munt – 4 takjes verse rozemarijn – 2 eetlepels venkelzaad (niet gemalen) – 50 tot 75 ml olijfolie – 2 tenen knoflook – peper – grof zeezout – sap van 1 citroen

Snijd de aubergines door de lengte in 3 plakken en smeer de plakken in met een beetje olijfolie. Leg de aubergines op het rooster van de Big Green Egg en grill ze op 200 graden voor ongeveer 10-15 minuten. De aubergines zijn goed als ze een bruin/zwart kleuren van buiten en van binnen lekker smeuïg worden.

Als je geen Big Green Egg hebt grill je de aubergines gewoon in de pan of in een grill-ijzer. Eventueel snijd je de aubergines iets dunner door, zodat ze wat sneller gaar zijn op je grill.

In de tussentijd maak je een prutje die je straks over de aubegrine smeert. Ná het grillen.

Meng in een vijzel de rozemarijn met venkelzaak, knoflook en peper en grof zeezout. Vijzel dit zo lang totdat je een lekker prutje hebt. Schenk hier olijfolie en het sap van 1 citroen bij en vijzel nog eens. Klaar is je prutje!

Wanneer de aubergines klaar zijn haal je ze van de Big Green Egg. Dan smeer je het prutje op de aubergines en dan verdeel je er mozzarella over. Top af met een paar blaadjes verse munt en wat granaatappelpitjes. Klaar! 😀

En dan ga je echt heer-lijk eten.

Dit is echt zó’n lekker recept, niet normaal. Zo wordt vega barbecuen echt een feestje hoor, woop woop! Oh en er moet bij gezegd worden dat ie-der-een aan wie we (Jan) dit voorzetten enthousiast is over dit maaltje. Zo smaakvol. Zo nice! 😀

Enjoy!

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *