Roti bowl met kip, bonen en aardappel

Goodmorning leuke mensen! Ik maakte voor het eerst in mijn leven Roti klaar. Ja ja. Ik vertel je zelfs dat ik in mijn 28-jarige bestaan nog maar één keer Roti heb gegeten, van een afhaaladresje hier in Amsterdam. En hoewel ik dat lekker vond, voelde ik me nooit eerder echt genoodzaakt om zelf eens Roti thuis klaar te maken. Leek me ingewikkeld en ik had werkelijk geen idee waar ik moest beginnen. Tot vandaag! Mijn oog viel namelijk op de HAK Roti schotel in de supermarkt en dat zit in zo’n stazak waar ik echt rete fan van ben (check ff m’n vorige recepten), dus dit moest ik natuurlijk even uitproberen.

Klaar voor een super makkelijk recept voor Roti? Let’s roti!

Nodig voor twee persoon: 1 HAK stazak Roti schotel – 200gr kipfilet (geen must)* – ongeveer 10 krieltjes – 1/2 blokje kippenbouillon – 10 cm komkommer – 2 tot 4 roti vellen (te koop in de supermarkt) of grote wraps

*Goeie side note voor vegetariërs: ik vond het niet zo heel erg nodig dat ik er kip door heb gedaan, dus die kun je prima achterwege laten. De roti schotel van HAK is helemaal vega.

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in 10 minuten gaar in een pan met en beetje olie.

Kook de krieltjes in 8-10 minuten gaar in een pan met kokend water en een blokje kippenbouillon.

Snijd de komkommer in kleine stukjes en leg die alvast in je diepe bord of in een kom. We maken tenslotte een rete hippe Roti ‘bowl’.

Wanneer de kip gaar is haal je die uit de pan en leg je die ook alvast in je bord. Verwarm vervolgens in die pan de Roti schotel. Die hoeft echt maar een paar minuutjes op laag vuur alleen maar warm te worden.

Verwarm de Roti-vellen of de wraps (ik proef weinig verschil in smaak als je ze van de supermarkt haalt) in de magnetron (30 sec) of eventjes in een droge koekenpan (30 sec per kant). Ik vind dat laatste het lekkerst, want dan komt er nog een soort van knapperig randje aan de Roti.

Vouw de Roti-vellen op en serveer ook die in je bord; naast een beetje van de Roti schotel van HAK en de aardappeltjes die in 10 minuten gaar zijn gekookt. That’s it! Eet smakelijk!

roti

Ik vond het een vet lekkere maaltijd. En ik zat echt súper snel vol, dus ik heb de verhoudingen in dit recept ietsje aangepast. Man, wat was dit lekker! En voedzaam, want de Roti schotel van HAK zit vol bonen!

Weer een prima recept in de categorie ‘geen week voorbij, zonder bonen erbij’. En weetje? Ik heb oprecht het idee dat er bij mij momenteel geen week voorbij gaat zonder bonen. Lekker bezig Leo, woehoe!

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *