Tandoori pizza met bloemkool, paprika en crème fraîche

Gesponsord – Hey you! Heb je zin in een heerlijk recept met lekker veel groentes? Dan heb ik vandaag echt een topper voor je. Knorr daagde mij namelijk uit om twee recepten te maken waarin groente de hoofdrol zou spelen en vandaag komt recept numero 2 online: Tandoori pizza met boemkool, paprika en crème fraîche. Helemaal vega, helemaal HEERLIJK!

Je vindt dit recept en nog 43 andere recepten met lekker veel groentes in het kookboek ‘Groentefeestje’ van Knorr. In dit kookboek staan o.a. recepten van mij, Lekkerensimpel.nl en Leukerecepten.nl, maar óók van onze lezers. VET LEUK! Je krijgt dit kookboek cadeau bij aankoop van 2 Knorr Wereldgerechten in een aantal supermarkten (zie onderaan deze blogpost voor de hele lijst).

Maar het recept is zo tof, dat ik het ook met liefde hier op mijn blog met je deel. Klaar voor een pizza zoals je die niet gewend bent (maar die wel echt #teringlekker is)? Let’s pizza!

Nodig voor 2 personen: 6 bloemkoolroosjes (= 400gr) – 1 rode paprika (=150gr) – 125 gr crème fraîche – 6 eetlepels geraspte kaas – 1 bosui – 2 pizzabodems* – Knorr Wereldgerechten Indiase Tandoori (sausmix en marinademix) – 3 eetlepels zonnebloemolie

* je kunt kiezen voor kant- en klaar pizzabodems, een pizzabodem maken door een Turks brood in de breedte doormidden te snijden (dan heb je ook twee pizza’s), of de bodem zelf te maken.

Verwarm de oven voor tot 180C. Snijd de roosjes van de bloemkool af en kook ze 8 minuten. Meng de inhoud van het zakje sausmix met een espressokopje water tot een gladde massa. Smeer hier twee pizzabodems mee in. Snijd de paprika in kleine reepjes en verdeel over de pizza. Meng de inhoud van het zakje marinademix met 3 eetlepels zonnebloemolie.

Giet de gekookte bloemkool af en snijd in grove stukken. Als je nog veel kern tegenkomt, mag je die weglaten. Meng de marinademix door de gekookte bloemkoolstukjes en verdeel de bloemkoolstukjes over de pizzabodem. Flats er met een theelepeltje wat crème fraîche overheen. Eindig met een laagje geraspte kaas en zet de pizza dan een minuut of 10 in de oven.

Serveer de pizza met een beetje gesneden bosui eroverheen. Eet smakelijk!

rechtop
Vet heerlijk!

Oh jongens: ik vond dit echt zo’n lekker recept. ZO LEKKER! Ik ben gek op de smaak van Tandoori en die werkt gewoon echt wel heel lekker met die bloemkool. En de flatsjes crème fraîche die erop zitten zijn ook gewoon geniaal en alles combineert echt top met elkaar.  ZO CHILL!

Ik ben benieuwd of het je lekker lijkt en zou het echt rete cool vinden als je dit recept ook klaarmaakt. Ennnn als je dan dus even naar de supermarkt sjeest voor die 2 Knorr Wereldgerechten, dan krijg je ook nog het kookboek Groentefeestje erbij. Je moet daarvoor wel ff naar een van de volgende supermarkten:

  • Boni
  • Boon
  • Coop
  • Deen
  • Dirk van den Broek
  • DekaMarkt
  • Hoogvliet
  • Jan Linders
  • Plus
  • Poiesz
  • EMTE
  • Nettorama
  • Spar
  • Dagwinkel
  • Troefmarkt

En let op! Als het boek op is, is het op! Er is een beperkte oplage, dus weer er op tijd bij! En check even bij jouw supermarkt of het boek er al is; hij is alleen verkrijgbaar tijdens de actieperiode (maar die verschilt per supermarkt, dus check het even bij je supermarkt!).

Wat denk je er van? Op naar de winkel en let’s groente! 😀

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

7 reacties op “Tandoori pizza met bloemkool, paprika en crème fraîche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *