Snelle pad thai met garnalen

Door Elske – Lieve mensen! Gisteravond maakte ik een awesome maaltje voor mezelf klaar. Eerlijk, toen ik het stond te bereiden waande ik mij weer door Thailand en naar de cooking class die ik daar volgde. Bovendien smaakte het heerlijk dus complimentje aan mijzelf, want ik deed maar wat 😉 Dus ben jij ook een fan van Pad Thai? Lees dan mee voor een snelle versie!

Voor 1 persoon heb je nodig: 75 gram ongekookte rijstnoedels – 150 gram roerbakgarnalen – 1 ei – handje pinda’s – 125 gram taugé – 1 stengel bosui – 1 limoen – 1 cm gember – 1 teentje knoflook – vissaus – ketchup

Voordat je begint met koken zorg je dat je alles gesneden hebt. Dus de stengel bosui in ‘reepjes’ en de gember gehakt. Dat was het? Jep! Ik zei toch dat het een snelle versie was 😉

Hierna knijp je de halve limoen uit boven een kommetje, voeg daar een flinke scheut vissaus en een theelepel ketchup aan toe. Roer met een vork door.  Vervolgens zet je water op en zodra het kookt, leg je de rijstnoedels in een kom en giet je hier het kokende water over heen. Laat de noedels ongeveer 10 minuten wellen.

Klop het ei los in een kom en zet een wokpan met een laagje olie op het vuur. Nu maak je scrambbled eggs. Dit doe je door te blijven roeren door de wok, zodat er stukjes gestold ei ontstaan. Haal het ei uit de wokpan, giet weer nieuwe olie in de pan en rasp hierboven het stukje gember en de teen knoflook. Voeg dan ook de taugé, garnalen en het limoensap-vissaus-mengsel toe. Roerbak dit hele mengsel goed. Wanneer de garnalen gaar zijn, voeg je het ei weer toe aan de pan. Nogmaals goed door roeren. Schuif daarna met behulp van je spatel het mengsel naar één helft van de wokpan.

Giet je rijstnoedels af en voeg deze toe aan de wokpan, op de ‘lege’ helft van de pan. Roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat extra vissaus toe en klaar! Top af met wat gehakte pinda’s en reepjes bosui.

MJAM! Man wat was dit lekker. Ik was even vergeten hoe lekker (en makkelijk) pad thai ook alweer is. Maar nu weet ik het weer 😀

Wat is jouw favoriete gerecht uit de Thaise keuken? Laat het weten in de comments!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *