Italiaans: Pizza met zalm en spinazie

Goedemiddag 🙂 Gisteravond ben ik naar het toneelstuk Cloaca geweest in het DeLaMar Theater (mooi stuk, grappig, en heel goed met Tygo Gernandt). Al m’n collegaatjes waarmee ik zou gaan, gingen van te voren uit eten bij  Trattoria Fantasia aan de Marnixstraat, maar ik besloot toch even thuis te eten ivm geld uitsparen…

Maar toen zat het idee pizza in m’n hoofd en dus maakte ik lekker mijn eigen pizza. Ook had ik al dagen zin in zalm en nu de zorgtoeslag weer is gestort, kon ik ’t ook weer eens eten:) Joehoe! Het werd een pizza met zalm en spinazie. Voor het eerst, maar erg lekker.

Je maakt een dunne pizzabodem van 1/3 pak koopmans Italiaans pizzadeeg. Op de bodem smeer je wat Euroshopper pastasaus (TIP!!!), want die is heerlijk als pizzasaus. Dan doe je de bodem even 10 minuutjes op 220C in de oven. Ondertussen wok je de verse spinazie zodat het wat slinkt en in een koekenpannetje bak je de zalmfillet aan beide kanten gaar. Vanbinnen was de zalm nog wel een beetje rauw, maar dat maakt niet uit omdat hij nog in de oven gaat. Dan “prak” je de zalm zodat je wat kleine stukjes hebt voor op je pizza. Je haalt de bodem uit de oven, strooit er wat kaas over, dan de spinazie en daarop de zalm en je topt weer af met kaas. Dit gaat nog 12-15min in de oven en dan is het klaar!

Ik vond het een heerlijke pizza, maar kreeg er wel een hele droge mond van, haha. En dorst!! Ik zat wel echt tot ’s avonds vol, dus hoefde niet meer te snacken na de voorstelling (uitzonderlijk!). Wat heb jij gisteravond gegeten?

Misschien vind je dit ook lekker:


9 reacties op “Italiaans: Pizza met zalm en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *