4productenChallenge: Vega preistamppotje met pesto en walnoten

Joehoe hallo daar! Vandaag heb ik een grooooooote fout begaan. Ik heb een bitterbal gegeten. Tijdens een maandagmiddag borrel (hoe verzin je het, daar raakt toch iedereen van in de war?) En nu denk je vast: ‘Een bitterbal? Nou en!’ maar vergeet niet dat het vandaag Meat Free Monday is! Aaaaah! Nou. Geen wereldramp, maar wel een beetje jammer. Gelukkig ging het met avondeten wel goed vanavond:) Ik at een heerlijk vega preistamppotje met pesto en walnoten (geïnspireerd op een receptje uit het stamppottenkookboek van Unox). En dit is m’n eerste officiële 4productenChallenge-maaltijd 🙂 En geslaagd!

Je hebt voor dit recept dus echt maar 4 producten nodig van de supermarkt: een zak aardappelen (een kilo bvb, kun je later weer gebruiken), een potje pesto, een prei en wat walnoten. Nu kocht ik een stel walnoten die ik zelf nog moest kraken en dat wil ik niet echt aanraden. Wat een rotklus! Als je niet heel zuinig bent, zou ik gewoon die kant en klaar walnoten halen uit een bakje bij de nootjes, of een zakje bij de salades.

Schil en kook de aardappelen (15min). De prei snij je in ringen en wok je 5 minuten in olijfolie. Dan stamp je de prei door de aardappelen, je schept er een eetlepel groene pesto door (of probeer eens rode pesto, lijkt me ook oké) en als laatst roer je er de walnoten door. Top dan voor de sier nog af met wat walnoten en klaar! Een heel makkelijk maaltje, snel klaar, lekker en met maar 4 producten klaargemaakt!

Klikt goed? Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “4productenChallenge: Vega preistamppotje met pesto en walnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *