Hutspot met veldsla, kibbeling en ravigottesaus

Joehoe! Je leest de titel van deze blogpost en denkt: wtf. Nou, dat snap ik. Het zat zo: ik had vandaag al de hele dag zin in kibbeling (echt al sinds 11 uur ’s ochtends, hoe kom je er bij hè) en moest dus even een recept met kibbeling verzinnen. Nu vind ik kibbeling met een preistamppotje echt gruwelijk geweldig lekker, maar dat had ik al eens klaargemaakt, dus dat werd ‘m niet vanavond. Na een beetje zoeken op de AH site, vond ik dit recept en dat leek me wel wat. Dus, kibbeling met hutspot met veldsla en ravigottesaus it is!

Nodig voor één persoon: paar stamppotaardappelen – een hand geraspte wortelen met ui (gewoon zo’n hutspot groentezak van AH) – 1/2 verpakking kibbeling van AH – ravigottesaus – een hand veldsla

Doe de aardappelen in een kookpan, doe de wortelen met uit erop en giet er water bij. Laat dit 15-20 minuutjes koken. Verwarm de oven voor tot 220C en verwarm de kibbeling nog 10 minuutjes. Stamp de hutspot, roer de veldsla erdoor, strooi er wat peper over en serveer de kibbeling ernaast met wat ravigottesaus. Et voila!

Ah en dit was dus echt wel lekker. Ik dacht dat ik hutspot niet zo lekker vond en ik moet zeggen dat het ook wel echt gruwelijk saai was, maar peper en veldsla hebben veel goedgemaakt. Maar topper was natuurlijk de kibbeling. Die van Ah is echt hartstikke prima en man, wat is ravigottesaus toch lekker. Mjam. Het is zelf zo erg dat ik zit te overwegen of ik niet nu – het is 5 over 11 ’s avonds – gewoon de andere helft van de kibbeling nog klaar zou maken.. Anders ligt het toch maar weg te stinken in de koelkast…… Maar dat is wel een beetje erg he? Hmmmm. Ik denk nog even, haha! (Update 23:12, ja hoor, ze zitten in de oven hahaha).

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

12 reacties op “Hutspot met veldsla, kibbeling en ravigottesaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *