Hotspot: bijzonder lekkere pannenkoeken eten bij MOOK Pancakes

Morning! Ik had deze blogpost nog in mijn concepten staan met alleen de beschrijving ‘teringlekker’ en ik dacht; ja, hier moet ik inderdaad nog over bloggen.

Een paar weken geleden ging ik op vrijdag lunchen bij MOOK Pancakes in Amsterdam. Ik was er al vaak langsgefietst en had al menig pannenkoek voorbij zien komen op social media en vond het dus hoog tijd om zelf eens een bezoekje te brengen aan deze pannenkoekenhotspot.

Bij MOOK Pancakes eet je… pannenkoeken. Ja ja. En niets anders. Maar alleen overdag! Je kunt er naartoe voor ontbijt en lunch en ik deed dat laatste.

Het verbaasde me bij binnenkomst hoe bizar druk het was bij MOOK. Ik vermoed dat de pannenkoekenhotspot in de toeristenboekjes over Amsterdam wordt genoemd, want er waren best veel toeristen. Geen pluspunt, maar ook geen wereldramp.

mookk

Achterin was er nog een plekje vrij voor uw favoriete foodblogger. Ik streek neer aan een hip tafeltje, naast een kast vol hippe planten, in een overall hip interieur. Veel groen, veel hout, leuke bloemetjes, een beetje industrieel en een beetje Scandinavisch. Mooi!

planten

De kaart is ook vrij fantastisch; de keuze in pannenkoeken is reuze én origineel. Van pannenkoeken met humus en avocado tot één met banaan, walnoten en honing. Voor die laatste ging ik. Geen verkeerde keuze, want HALLO wat lekker.

pannenkoke

Ik was al helemaal in een goede stemming toen mijn pannenkoek naar me toe werd gebracht, want wat een beauty is dit hey. Niet een pannenkoekje met drie walnootjes, nee hoog; gewoon een hele dikke lading noten. En heel veel banaan. En dadels. En honing. Jeeeezus, wat goed. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n lekkere pannenkoekenlunch heb gehad.

Mjam!

Verder probeerde ik er wat te werken, maar daar was de setting niet echt naar; MOOK is wel echt een lunch- of ontbijtplekje en niet echt een werkplek. Ga er dus gewoon eens naartoe om bijzondere pannenkoeken te eten. En ik zeg bijzonder, omdat het écht andere pannenkoeken zijn dan de pannenkoeken die je gewend bent van een pannenkoekenrestaurant. AANRADER!

Dus wat ga jij dit weekend doen? Naar MOOK! Enjoy ;-).

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

4 reacties op “Hotspot: bijzonder lekkere pannenkoeken eten bij MOOK Pancakes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *