Hollandse pot: Rozemarijn- zeezoutaardappels met gebakken kipfilet en sperziebonen

Joehoe! Hello there. Dit is echt de saaiste foto ooit én een van de saaiste maaltijden ooit. Ik had zondag zin in zalm met sojasaus en honing en geglaceerde worteltjes (omnomnom) of kip Madras (ook heerlijk), maar Bas had zin in saai. Hoe is het mogelijk! We gingen dus aan de aardappels, met groente en vlees (het bekende AGV’tje) en deden dat in de uitvoering van: rode aardappelen met rozemarijn en zeezout (gewoon uit een pakje, zo in de oven), met gekookte boontjes en gebakken kipfilet met cajunkruiden. Saai, maar ‘t vult de buik.

Nodig voor twee personen: 1 bak aardappelen rozemarijn zeezout (volgens mij van Aviko? iig te vinden in het koelvers va, bij de verse pasta’s) – 2 kipfilets – cajunkruiden/kipkruiden – twee handjes sperziebonen – appelmoes (Euroshopper applesauce, the best!

De aardappeltjes moeten een halfuur in de oven, dus daar zou ik mee beginnen. Na tien minuutjes ga je dan de boontjes koken (die je eerst ff van hun kop en kontje hebt ontdaan, arme boontjes). Die kook je voor 20 minuten. De kip snij je in grove stukken, bestrooi je met kipkruiden (of als je dat niet in huis hebt; cajunkruiden) en bak je in tien minuutjes gaar en knapperig. Serveren met een flinke flats appelmoes en klaar ben je!

Lekker simpel, heel weinig inspirerend, maar toch een oké maaltijd.. Die aardappeltjes zijn echt geniaal lekker trouwens. De rest was echt heel saai. Morgen duik ik weer lekker zelf de keuken in. Ik wil iets maken met alfalfa, omdat ik daar nog een shitload van over heb. Wat zal ik eens maken…? In ieder geval ga ik deze week zeker eens zalm met sojasaus eten. En een kip vullen, want daar heb ik zin in. Mmmmm.

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Hollandse pot: Rozemarijn- zeezoutaardappels met gebakken kipfilet en sperziebonen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *