Buiten de deur: Izkaya Touch Table restaurant in Rotterdam

Hallo daar allemaal! Het is een heerlijke zondagochtend en ik lig nog lekker in bed met een kopje thee deze blog te schrijven. Gisteravond ben ik met le boyfriend uit eten geweest in Rotterdam en man oh man, wat was dat een geslaagde avond. In deze blogpost lees je hoe vreselijk enthousiast ik ben over restaurant Izkaya in Rotterdam.

We wilden al een tijdje weer eens wat luxer uit eten en hadden er geld voor opzij liggen. Gewoon dat je lekker naar een restaurant gaat en echt niet op de rekening let en al het lekkers bestelt, zo gingen we gisteravond uiteten, heeeeerlijk!

Na een oproepje op facebook, waar massaaaaaaaal op gereageerd werd (dank daarvoor!) belde ik eerst met Hotel New York, voor een plekje voor twee personen om half 8. Maar helaas was daar geen plek meer, shit! Toen belde ik Gauchos aan de Maas, omdat Bas dat had voorgesteld. maar helaas, ook die was al vol gereserveerd… Tussen de reacties op het facebookbericht werd ook een paar keer Izkaya genoemd. Dit restaurant kende ik al, of naja, ik had er van gehoord vanwege de touch tables die ze er hebben. Eens kijken of zij nog wél een plekje hebben vanavond. En ja hoor! De reservering stond. Lekker uit eten met vriendlief, wiehoe!

We werden super vriendelijk ontvangen in het restaurant en de -ik vermoed- restauranteigenaar van middelbare leeftijd vertelde zelfs dat ‘ie m’n tweet had gelezen over dat ik vanavond zou komen eten (hij wist niet dat ik blogger was hoor, dus we hebben geen voorrangsbehandeling gekregen ;-)). Vet goeie klantbinding! 😀 Ik vond het meteen al leuk.

De tafel werd voor ons klaargemaakt en aan de bar dronken we even een drankje. Daarna namen we plaats aan onze touch table en dat was tof hey! Boven iedere tafel in het restaurant hangt een beamer met een computertje. Op je tafel kun je dan via een touchscreen je hele bestelling plaatsen. Je scrollt door het menu, via je tafel, bestelt je eten en drinken, kan spelletjes spelen én het allerleukste; je kan de sfeer van je tafel veranderen. Iedere keer een ander plaatje. Suuper tof! Zo aten wij steeds bij een mooie witte Japanse achtergrond en tussen het eten door zaten we te wachten bij een prachtige rode zonsondergang. Oh, en we eindigden met een paars heelal, awesome.

Maar, ik ben hier natuurlijk om te schrijven over het eten… En man oh man, wat hebben we lekker gegeten! Izkaya is een Aziatisch restaurant, dus je bestelt sushi, maar ook noedels, varkensribbetjes en weet ik wat allemaal nog meer. En het smaakt goed!! Het is gemiddeld om 1 medium gerecht, 1 of 2 small dishes en eventueel nog een nagerecht te nemen per persoon. Maar Bas en ik waren hongerig en bestelden meteen meer natuurlijk.

In de eerste ronde hadden we de Pork Ribs, die gemarineerd waren in sojasaus, kaneel, chilipeper en sinaasappel Vet heerlijk en super mals vlees! Erbij hadden we ook de Eendenborst met venkel, sinaasappel en koriander. En zelfs die vond ik heerlijk, terwijl ik normaal écht niet van eend hou. En niet van koriander, maar dat vond ik nu nog steeds niet lekker, haha. Verder hadden we nog de zalm sashimi met zeewier en wasabi, ook die was lekker maar vond ik niet heel bijzonder (in ieder geval niet zo bijzonder als de ribs en eend). En natúúrlijk hadden we erbij nog Edamames (sojabonen). Want daar ben ik echt GEK op en daar kun je me altijd voor wakker maken. Mmmm! Een vet goeie eerste ronde!

De tweede bestelling wilden we iets kleiner doen omdat je echt wel behoorlijke porties krijgt. We bestelden dus nog een sushi platter met zalm nigiri en tonijn maki, 6 stuks en erbij de Tuna Tatiki, wat een soort geroosterde tonijn met sesam en sake is. Die tonijn vond ik lekker, maar niet geweldig. De sushi was héérlijk. Zelfs de sushirijst vond ik hier smakelijker dan bij alle andere sushitenten waar ik ben geweest (including de sushi van het conservatorium hotel in Amsterdam).

Als nagerecht had Bas een soort pure chocolademousse in taartvorm, met kokos en mango. Erg lekker, en heel machtig. En ik had mijn All Time Favourite: crème brûlée. Die -en dat vind ik heel belangrijk- aan de tafel werd geflambeerd. En hij was echt verrukkelijk.

Overigens óók nog het vermelden waard: ik dronk het verrukkelijke drankje: de Nojito. Een mojito maar dan zonder alcohol. vet heerlijk :D. En Bas dronk bier met groene thee en citroengras erdoor, van het biermerk Iki.. Oh oh oh wat was het lekker allemaal.

Nou, je begrijpt; alleen maar lof over dit heerlijke restaurant in Rotterdam. Onze rekening van 110 euro, maar daarvoor hebben we ook echt heel lekker gegeten, heel uitgebreid, hadden we geweldige service en is het gewoon tof om eens aan die touch tables te eten. We vonden het allebei echt een hele toffe plek. Dus, wil je eens ietsje luxer uit eten en heb je zin in Aziatisch? Ik vind Izkaya in Rotterdam centrum, een dikke aanrader!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Meer leuke plekjes:


8 reacties op “Buiten de deur: Izkaya Touch Table restaurant in Rotterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *