Buiten de deur: Pastinaakstamppot met zalmfilet en pesto bij Café de Pijp

Joehoe lieve lezers! Ik zei al in een eerdere blog dat ik deze week echt super weinig thuis heb gegeten. Zo ook vrijdagavond, toen gingen we na de vrijdagmiddagborrel door naar Café de Pijp, om om half tien ‘s avonds nog een heerlijk avondmaal naar binnen te werken. En jeetje wat at ik lekker. En heel betaalbaar. (En i know dat deze foto vreselijk is, maar dit was met m’n iPhone in het donker haha. Het eten zag er oprecht echt lekker uit!).

Het was rond een uur of 8/9 al vrij druk in Café de Pijp, in Amsterdam, maar we hadden geluk dat er nog een plekje was voor vier personen. Het eten klaarmaken zou alleen wel wat langer duren dan anders, omdat het volgens de jongen van het restaurant behoorlijk druk was. Maar dat was niet erg.

We begonnen ons maal met een grote Mediterrane plaat met de heerlijkste dingen: Manchego kaas, Serranoham, een enorm Turks brood met humus, tzatziki en aioli en olijfjes. En een fles wijn natuurlijk. Maar ik was persoonlijk niet echt fan van de wijn die we dronken, maar prima. Als hoofdgerecht bestelde ik de stamppot van de dag; een pastinaakstamppot met zalmfilet en pesto. Nu heb ik nog nooit pastinaak geprobeerd, maar I LOVE stamppot en i love al helemaal zalm. Dus dat moest wel goed komen. En oh oh oh; it did. Wát een lekkere stamppot. Pastinaak heeft gek genoeg niet veel smaak (of mijn smaakpapillen zijn uitgeschakeld door de wijn), maar het was echt heel lekker. Bovendien was de zalm echt precies goed en geweldig knapperig en mals, én was de pesto overduidelijk zelfgemaakt. En nog vrij grof, wat echt goed was in combi met de stamppot. Mennnn wat at ik lekker. En veel! En goedkoop!

Mijn tafelgenoten hadden ook allemaal een lekker hapje; van ravioli met geitenkaas, pompoen en walnoten, tot spareribs, tot zalmsashimi. En dat samen met stamppot aan tafel in één restaurant. TOP!

Uiteindelijk waren we met z’n allen 100 euro kwijt. Waar dus ook twee flessen wijn, water en die plaat aan het begin in zitten. Vonden we allemaal heel erg betaalbaar :). Dus jeej! Café de Pijp is een fijne plek om op vrijdagavond een hapje te eten. (Maar voor de wijn moet je niet gaan ;-)).

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *