Hollandse pot: Biefstuk met champignonsaus, gebakken aardappeltjes en spinazie

Goedenavond! Vandaag had ik intens veel zin in een biefstukje op een bedje van aardappelpuree met gegrilde groentes en daarop je biefstuk en wat rode wijn saus. Nog nooit gegeten, maar het leek me heerlijk. Alleen wilde boyfriend vanavond perrrrrrr se spinazie eten. Toen dacht ik hmm kip piri piri dan met spinazie, maar nee hij wilde biefstuk. Haha. Dus ik gaf me over en Bas kookte vanavond. Simpele Hollandse pot it is.

Nodig voor twee personen: 2 biefstukjes – 500 gr krieltjes – 450 gr verse spinazie – 200 gr champignons – half flesje kookroom – beetje melk – peper

Je pepert de biefstuk een beetje in en die laat je liggen. De aardappeltjes laat je in de zak, je prikt er gaatjes in en dit doe je 6 minuten op 700 Watt in de magnetron. Lekker studentikoos. (Bas kookte, hè). Daarna bak je de aardappeltjes het lekkerst in roomboter of in bak en braad in de pan tot ze mooi goud zijn. De spinazie wok je ongeveer 4 minuutjes. Je maakt champignonroomsaus het lekkerst als je ‘m best lang laat pruttelen. Doe je champignons in een steelpannetje en bak ze. Voeg er melk bij en zorg dat de champignons qua smaak een beetje leeglopen. Voeg ook room toe en laat lekker pruttelen. Breng op smaak met peper. De biefstuk bak je 2 minuutjes aan beide kanten. KLAAR!

Easy peasy en een beetje inspiratieloos. Wel lekker, maar ik vond het een beetje saai. Maar ik miste dan ook enorm de appelmoes bij de aardappeltjes, hihi! Overigens hadden we de AH biefstuk en die vond ik niet lekkerder dan de Euroshopper variant die ik wel eens eet.

Hoe vaak eet jij Hollandse pot in de week?

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Hollandse pot: Biefstuk met champignonsaus, gebakken aardappeltjes en spinazie

  • Wat erg lekker is, is om eerst een uitje en wat knoflook te fruiten en daar je spinazie in te wokken. Wellicht iets voor de volgende keer. 😉

    • Mja, dat heb ik meestal bij Hollandse pot, en om even op je vraag te antwoorden, dat eet ik dan ook vrij weinig. 😉 En als ik het wel eet (en zelf maak, als ik het eet is het meestal ergens anders), gaat er wel wat doorheen om smaak te geven.. Had bijvoorbeeld afgelopen maandag toevallig een bloemkoolovenschotel met aardappelschijfjes, kastanjechampignons, hamblokjes en abdijkaas erover. Smaakte erg goed, was alleen best machtig. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *