Vega: Vijgen met gorgonzola, walnoot en honing uit de oven, met groene salade en aardappeltortilla

Joehoe! Daar is ie dat! Een nieuw receptje online. Toen ik vorige week de vijgensalade at, kreeg ik veel reacties dat ik zeker eens vijgen met blauwe of pittige kaas moest eten uit de oven. Nou, dat leek me wel wat voor de vega-maandag vandaag.


Nodig voor één persoon: 3 vijgen – 50 gr gorgonzola – 50gr walnoten – honing – rucola slamelange

Voor erbij: – 3 eieren – peper – 150gr CêlaVita minikrieltjes

Als bijgerecht had ik een aardappeltortilla, maar dat vond ik geen denderend succes, dus die kun je ook weglaten en dan de vijgen als tussen of voorgerecht nemen. Van de vijgen snij je het topje af en je snijdt ze in 8 partjes, maar hou ze aan de onderkant aan elkaar. Trek de vijg een beetje open en stop er lekker gorgonzola tussen. Daarop leg je een walnoot en je schenkt er wat honing over. Dit gaat 8 minuutjes op 190C in de oven, in een ovenschaal. Dan smelt de kaas heerlijk.

De tortilla maak je door de aardappelen eerst even te bakken in de pan (niet bruin laten kleuren). Drie eieren klop je los en je voegt daar de walnoten en de gare aardappelen aan toe. Dan neem je een klein pannetje waarin je het eimengsel op laag vuur één laat worden. Pas omdraaien als de bovenkant bijna helemaal droog is! (Doe ff een deksel op de pan, dat helpt). Dussss dat was de tortilla! Maar, die was niet geweldig.

De vijgen daarentegen waren echt zo ontiegelijk lekker! Ik heb erg lekker gegeten:)

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Vega: Vijgen met gorgonzola, walnoot en honing uit de oven, met groene salade en aardappeltortilla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *