Het ultieme broodje hamburger

Goedemiddag goed volk! Gisteravond had ik vetttt veel zin in een hamburger. Eigenlijk al vanaf maandagavond, maar toen was het nog vegamaandag en moest ik het ff met m’n zelfgemaakte spaghettisaus doen. Gisteravond niet: ik mocht flinke burgers bouwen. En dat is precies wat ik deed.

Ik probeerde de geniale burger na te maken die ik afgelopen donderdag bij VIA Amsterdam had gegeten en slaagde er best oké in. Ik maakte een ‘ultiem broodje hamburger’ met gefrituurde uienringen (er op ja), lekkere cheddar en Bloody Mary ketchup, inspired op het recept van Roger & JP. NICE.

Nodig voor één broodje hamburger: 1 runderburger – 1 kadetje – mayonaise – 3 plakjes augurk – 1 ui – een scheut bier – een handje meel of bloem – peper & zout – ketchup – 10 dashes tabasco – 10 dashes worcestersaus – 1 scheut wodka – een blokje cheddar*

* is echt veel lekkerder dan die cheddar plakjes uit de supermarkt.

Snijd de ui in ringen en duw ze uit elkaar. Maak een doorhaalbeslag van een scheut bier met bloem, peper en zout en zorg dat dit de gewenste dikte heeft. Niet té dik, maar ook niet te dun zodat er niets aan de ui blijft plakken. Haal de helft van de uien door het beslag.

Zet een pan met een flinke laag olie op het vuur (liefst echt gewoon 7 cm olie vanaf de bodem). De olie is op temperatuur als je er een klein stukje van het kadetje in gooit en het meteen begint te bubbelen.

Haal de uienringen door het beslag en doe ze in de olie. Frituur ze totdat ze mooi bruin kleuren. Dit duurt een paar minuten. Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier (wc papiertje in mijn geval).

De andere helft van de uienringen bak je even in een pannetje met een scheutje olijfolie totdat ze mooi gegrild zijn.

Bak in diezelfde pan de hamburger in een minuut of 4 gaar; eerst 3 minuten de ene kant, dan nog 1 minuutje de andere kant. Ongeveer he!

Begin met het beleggen van je kadetje. Ik bouwde m’n burger als volgt op: mayonaise, gefrituurde uienringen, burger, geschaafde cheddar, plakjes augurk, gebakken uien en daarover schonk ik de Bloody Mary Ketchup.

Bloody Mary ketchup maak je door ketchup te mengen met tabasco, worcestersaus, peper, zout en wodka. Af en toe tussendoor proeven of je ‘m lekker vindt en opletten dat hij niet te vloeibaar wordt (rustig aan met de wodka) (ik weet dat dat moeilijk is).

Zo, volgens mij is je ultieme burger nu klaar.

Het klopt dat de bacon mist en een gebakken eitje was wellicht ook lekker geweest nog, maar ik zweer je dat deze burgerunit al best wel geniaal is. Loving it!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

5 reacties op “Het ultieme broodje hamburger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *