Gnocchi met pompoen, pesto, burrata en spinazie

Goedemorgen goed volk! Vandaag heb ik een chill recept voor je, dat een beetje lijkt op andere recepten die al eens op mijn blog verschenen zijn. Ik heb wéér iets gemaakt met m’n zelf uitgevonden gouden combi van pompoen, pesto en burrata en dit keer was het… gnocchi! En het was lekker! Ook zin in? Aan de slag dan!

Nodig voor 2 personen: 400gr gnocchi – 1/2 flespompoen – beetje basilicumpesto – 1 bol burrata – handje spinazie

Snijd de pompoen in stukjes en doe met olijfolie in de oven voor 25 minuten op 200C.

Kook de gnocchi in een paar minute gaar. Ze zijn goed als ze gaan drijven.

Meng dan de gnocchi met de pompoen in een koekenpan op hoog vuur met een beetje olie en bak nog zo’n 10-15 minuten om de gnocchi een beetje knapperig te krijgen. Haal het dan van het vuur en meng het met spinazie, burrata en pesto. Klaar!

IMG_4661

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik het niet 100% een succes vond. Ja, dit is vet lekker; maar die gnocchi voegde (behalve maagvulling) niet iets extra’s toe aan het recept. Eigenlijk is het lekkerder zonder de gnocchi; dus gewoon alleen pompoen met spinazie, pesto en burrata. Of dat allemaal op een plaattaart. Met gnocchi zou ik het in ieder geval niet zo snel nog een keer maken.

Wel awesome trouwens; dit gerecht kan je echt perfect meenemen naar het park of strand ofzo. CHILL :D.

Gruwelijk Grillen is al 500x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders (hallo Vaderdag!) en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

5 reacties op “Gnocchi met pompoen, pesto, burrata en spinazie

  • Dikke tip: gnocci niet koken, maar alleen 15-20 min bakken in olijfolie en een beetje boter: wordt veel smakelijker en lekker krokant! Daarna wat zout erover, pompoen uit de oven erbij en op je bord de rest erbij!

  • Ja die combi is supergoed! Ik heb er zelf een recept van gemaakt met quinoa. Dus quinoa koken, daarna mengen met de pompoen en spinazie en aftoppen met burrata en pesto. Niet noodzakelijk maar wel heel lekker is nog wat kruidige worstjes er bij, bijv chipolata worstjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *