Leo’s update: mijn nieuwe werkwijze

Dag mooie mensen! Je had misschien verwacht dat er een dagboek online zou komen. En nu is hij er alwéér niet. Ik baal er zelf ook van en dacht; ik ga je ff een update geven van hoe en wat.

Ik vind het HEERLIJK om mijn dagboeken te schrijven, de reacties erop te lezen, te horen dat het in Corona-tijd voor sommigen ff een lekker luchtig momentje op de dag was (is?) en voor mezelf een naslagwerk te hebben. En ik blijf zeker dagboeken schrijven. Ik vind het schrijven van de dagboeken zelfs leuker dan de weekdagboeken, omdat het wat behapbaarder is en ik jullie meer mee kan nemen van dag tot dag. Bovendien worden de dagboeken beter gelezen dan de weekverslagen, wat ook een motivatie is om door te gaan.

Maar! Toen ik zo druk was met de laatste loodjes voor Gruwelijk Grillen lukte het me niet om het dagboek bij te houden. Logisch ook, want ik had een duidelijk ander project waar ik ff m’n volle tijd voor moest gebruiken.

En! Gruwelijk Grillen is deels ontstaan uit een nieuwe werkwijze; waar ik altijd een miljoen miljard ideeën heb die ik wil uitvoeren (waar ik ook écht in geloof en een kans van slagen zie), krijg ik heel vaak maar weinig dingen écht gedaan. En daar ben ik verandering in aan het aanbrengen.

Dankzij de plancursus van Cynthia die ik nog steeds volg (hoewel ik al weken geen module heb gekeken #geentijd), leer ik nu hoe ik van m’n dromen, concrete plannen/doelen kan maken. Precies door ze gewoon ín te plannen. Ik begin met een idee, stel dan een takenlijst op met ALLES wat er bij komt kijken, zet dat op volgorde en ga het simpelweg inplannen. Dat is precies hoe Gruwelijk Grillen tot stand is gekomen. GG was wat dat betreft een experiment om te kijken of deze werkwijze bij me past en bleek een behoorlijk succes.

– Ook de plantraining van Cynthia volgen? Ik vind het een dikke aanrader! Meld je hier aan en gebruik de code LEONIE voor €10 korting op de plantraining. –

En nu wil ik meer. Ik heb nog zo veel ideeën die ik uit wil werken (een nieuwe site, meer met Pinterest doen, de Poezenpodcast weer oppakken en naar een hoger level tillen, een nieuwe podcast opzetten (het idee is er, het is alleen ENORM en er hoort een boek bij en heel veel onderzoek #aaaah), een nieuw design-project via Etsy opzetten, eens in de SEO van mijn site duiken, een vega kookboek uitbrengen, budgetweken organiseren, een interieur-tool opzetten en ga zo maar door) en ik wil dat het niet bij dromen blijft.

Nu is m’n nieuwe aanpak dus dat ik me zo nu en dan focus op een bepaald project. Dat betekent dat ik me momenteel focus op het project Pinterest. Ik heb een idee, een takenlijst en ben nu volledig aan de slag om te zorgen dat ik een tof Pinterest kanaal neerzet, dat er voor zorgt dat er meer verkeer naar m’n website komt. Waardoor ik meer geld verdien, om te gebruiken voor een van de andere projecten.

De uitdaging is nu: niet verzuipen in het nieuwe project en óók nog je alledaagse dingen doen. Blogs schrijven, dagboeken verhalen, instagram bijhouden, mail wegwerken, campagnes opzetten, content maken die nog ligt, en noem maar op (hallo Sri Lanka vlog & Brazilië tips). Die uitdaging heb ik nog niet helemaal weten te tackelen, maar ik ben ten minste wel een keer bezig om alle ideeën die ik heb, concreet te maken.

En daarom komt er soms geen dagboek online. Ik ben geloof ik een beetje van het een of het ander. Of werken in de waan van de dag, óf werken aan een duidelijk project. And I‘m working on it. Aan dat project én aan de balans vinden tussen allebei doen. Maar voor deze week (weken?) weet ik gewoon even dat m’n focus bij het project ligt. Ik hoop dat je dat snapt.

Mocht je het leuk vinden om m’n journey te volgen, volg me dan vooral op Pinterest om te zien wat er allemaal voor ontwikkelingen plaatsvinden, haha.

Ik ben er snel weer om je te vertellen over m’n dagen :D.

Gruwelijk Grillen is al 500x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders (hallo Vaderdag!) en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

11 reacties op “Leo’s update: mijn nieuwe werkwijze

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *