Gebakken aardappels met spek, champignons en prei

Hallo leuke mensen! Afgelopen maandag hebben we hier in huize Ter Veld zoooooo lekker gegeten. Ik maakte echt een wintermaaltje; een klassieke kost met aardappels, gekóókte groentes en een kaasschnitzel. Overigens moet ik je van te voren waarschuwen dat als je eenmaal ooit zo’n kaasschnitzel hebt geproefd, dat je dit ding regelmatig nodig hebt in je leven. Verslavend lekker noemen we dat. I’m loving it.

Maar! De kaasschnitzel was niet eens het lekkerste ding van deze hele maaltijd; dat waren namelijk de gebakken aardappels die ik bak met spek, champignons en prei. Mensen, dit is lekker. Eet het!

Nodig voor 2 personen: 4 kruimige aardappelen – 250gr champignons – 1 bakje biologische spekjes – 1/2 prei – 2 kaasschnitzels – spruitjes voor erbij – whisky cocktailsaus voor erbij

Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Bak ondertussen in een grote koekenpan of wok de spekjes gaar. Snijd de champignons en prei in stukjes. Was de prei.

Bak de prei mee met de spekjes en zorg dat ze er allebei lekker gebakken uitzien. Haal uit de pan en bak dan even de champignons in die pan; ook totdat ze er lekker gebakken uitzien.

Ondertussen zijn je aardappels gekookt. Je giet ze af en snijdt die in grove stukken. Bak de aardappeltjes vervolgens in die wok (die je ff leeg haalt) rondom goudbruin en voeg dan de champignons, spekjes en prei toe. Bak alles lekker door elkaar.

Bak dan in een andere pan de kaasschnitzel in 10 minuutjes rondom goudbruin en kook spruitjes in 10 minuten gaar.

Serveer de aardappeltjes lekker met mayo, de kaasschnitzel on the side, de spruitjes erbij en serveer bij die laatste de whisky cocktailsaus. Die combi is echt gruwelijkkkkkk lekker. Eet smakelijk!

xxl

Oh mensennnnn wat vond ik dit LEKKER. Jan moest niets weten van de spruitjes, maar wat een aanstelleritis is dat. ZO lekker met die whisky cocktailsaus. Oh en die kaasschnitzel; die hadden we te lang al niet gegeten. Wat is dat toch een lekkere unit.

En de aardappeltjes zijn wel echt het lekkerst van deze hele maaltijd. Ook de volgende dag zijn die nog heerlijk, mocht je flink eten over hebben.

Wie gaat dit maken? 😀

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

aggv

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

2 reacties op “Gebakken aardappels met spek, champignons en prei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *