Kant & klaar #73: Aziatisch tafelen (tikka masala & babi pangang) van Albert Heijn

Door Elske – Hallo daar! Alweer een hele tijd geleden testten Leonie en ik beide een aantal kant-en-klare gerechten uit serie Aziatisch Tafelen van de Albert Heijn. Leo testte toen Ajam Opor, Sate Ajam en Pad Thai, en ik testte Foe yong hai, Nasi Goreng en Tjap Tjoy met kip. Beide met wisselend succes, maar over het algemeen positief. De afgelopen week waren deze maaltijden in de bonus voor 1 + 1 gratis, dus ik vond het wel weer eens tijd om wat andere varianten voor jullie te testen.

Het assortiment
Het leuke aan dit assortiment Aziatisch tafelen vind ik dat je alles lekker zelf samen kunt stellen. Je kiest de bakjes die jij lekker vindt en zit dus niet vast aan een bepaalde samenstelling als je bijvoorbeeld liever bami bij je saté eet (die zijn vaak standaard verpakt met nasi, enz.). En zo kun je dus een hele rijsttafel samenstellen als je daar zin in hebt. Nice! Let wel een beetje op de prijs: die varieert van €2,69 tot €2,99 en dan heb je kleine bakjes met een 1 persoons portie. Dan loopt je geïmproviseerde rijsttafel al snel uit de hand qua kosten, als je een beetje een normale hoeveelheid wilt eten voor een X aantal personen. In mijn geval nam ik dus twee bakjes met vlees & saus mee en kookte ik de rijst (en de cheapass loempia) er zelf bij. Wat natuurlijk wel behoorlijk indruist tegen het idee van ‘kant en klaar’…

kant&klaar73_aziatisch_1

De bereiding
Beide maaltijden zette ik voor 3 minuten in de magnetron op 700 watt. Vrij kort, had best wat langer (en warmer) gemogen, maar alles was wel oke op tempratuur en gaar. Oja, wel eerst gaatjes inprikken natuurlijk.

kant&klaar73_aziatisch_2

 

kant&klaar73_aziatisch_3

De smaak
We beginnen bij de Tikka Masala, omdat ik daar de minst hoge verwachtingen van had. En wat denk je? Lekker! De saus is precies dik genoeg en voldoende, de stukken kip lekker groot en mals en de smaak eerst zoet en toch ook pittig. Mjam!

Door naar de babi pangang, een gerecht wat jeugdsentiment bij mij oproept, omdat dit tot ons standaard menu behoorde als we ‘Chinees’ gingen afhalen. En ook deze valt mij echt niet tegen! De saus is precies zo zoet-zurig als bij de afhaal Chinees, er zit wat gele kool (?) in en het vlees is vrij knapperig gebleven. Vooral dat laatste had ik niet verwacht. Ik had gedacht dat het allemaal een slappe hap zou worden, maar dat was het dus niet. Oké het had nóg krokanter gekund, de stukken varkensvlees zijn normaal groter én er zit iets meer groente in zo’n saus, maar verder echt helemaal oké deze babi pangang. Voldoende saus ook en daar ben ik blij mee, want ik haat droge rijst.

Met deze maaltijd krijg je dus echt 0 groente binnen, maar dat moet je even voor lief nemen…

Conclusie; ik vond ook deze gerechten heel erg lekker! Minpuntje: ik vond 1 bakje saus met zelf gekookte rijst echt krap voldoende voor 1 persoon. Dan zou ik zeker aanraden er wat meer rijst dan normaal of een bakje nasi goreng bij te kopen. Gelukkig hadden wij de loempia’s en de cassave kroepoek die ons gevuld hielden die avond 😉 Meer kopen maakt het direct wel weer een vrij dure kant-en-klare maaltijd, maar als je ze dus in de bonus scoort of het er gewoon een dagje voor over hebt (altijd goedkoper dan afhalen) zijn deze gerechten van Aziatisch tafelen een aanrader!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *