Leo’s leven 19: heel veel datenights, schilderij opgehangen en een dagje voor mezelf <3

Hallo fijne mensen van het internet! Hoe gaat het met jullie? Ik had gister echt een totale offday en word vandaag de hele tijd tegengewerkt door techniek, dus hier is alles top.

Anyway; ik ga je vandaag bjipraten over m’n afgelopen weekend en het stond totaal in het teken van heel veel date nights, maar ook eindelijk eens een dagje alleen en MAN wat was dat heeeeerlijk. Ik heb lekker in huis gerommeld en ben weer helemaal in m’n sas.

Zin in een gezellig en positief stukje internet? Ik zou zeggen; lees verder :D.

Vrijdag: Japanse datenight
Op vrijdag begon m’n dag echt geweldig. Ik ging sporten bij Robin en hij had een verrassing (waar ik helemaal niet van hou)… Na 10 minuutjes kwam er een hond mee sporten! Een shiba! Echt zooooooo’n leuk beest :D. Man, ik heb nog nooit zo’n leuke sportles gehad, met de afleiding van een super speelse hond. Zo gezellig!

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.17

Wat een goed begin van de dag :D. Daarna ging ik thuis lekker aan het werk. Ik mocht werken tot 3 uur ’s middags en daarna moest ik van mezelf stoppen, omdat ik wat leuks op de planning had.

Vanavond organiseerde ik namelijk een Japanse date night voor Jan en mij. Ik had zin om ff op reis te gaan en besloot begin deze week dat we naar Japan zouden gaan. Ik organiseerde een date night met lekker eten, Japans drinken, Japanse muziek en heb ’s middags stad en land afgezocht naar kimono’s, sloffen of een soort Japans ogende badjas. Dat had m’n date night compleet gemaakt, maar helaas kon ik die niet vinden.

Wel bracht ik een bezoekje aan de toko om allerlei lekkers in huis te halen. En ’s avonds verraste ik Jan met de Japanse date night.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.22

We dronken sake, vouwden gyoza’s (voor het eerst ooit), aten alles op en hadden echt een heerlijke avond. Aanrader!

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.28

Schermafbeelding 2020-11-11 om 10.06.44

Het eten was heel goed gelukt en het was écht heel leuk om dit samen klaar te maken onder het genot van een lekker drankje, met fijne muziek op de achtergrond en totaal geen afleiding van iets anders. Just me, my gyoza’s & boyfriend.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 10.06.51

Zaterdag: een dagje voor mezelf
Oooooh mensen, zaterdag was wel zo’n lekkere dag. Ik had me er ook echt op verheugd.

Jan ging vandaag z’n ouders helpen met het slopen van de badkamer en dat betekende dat ik even een dagje met mezelf had. En dat was heerlijk, want door de lockdown en Corona-toestanden, doen we zoooo veel samen de hele tijd. En dat vinden we allebei heerlijk en rete gezellig. Maar pas als je weer even zo’n dagje iets alleen doet, merk je hoe heerlijk dat ook is.

Ik sliep lekker uit en rommelde daarna wat aan in huis. We wilden dit weekend het nieuwe schilderij aan de muur hangen, maar we waren er nog niet over uit waar hij moest hangen en voordat we dat konden beslissen wilde ik eerst het huis even helemaal gezellig maken. Zodat ik er dan goed naar kan kijken en kan bepalen waar het werk moest komen te hangen…

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.35

Dat betekende dat ik alle accessoires uit ons huis op de eettafel verzamelde en vervolgens allemaal opnieuw een plekje gaf. Ik ruimde de boekenkast op (boeken op kleur oogt rustiger) en was he-le-maal in m’n sas. Wat een lekker dagje zo.

’s Avonds was Jan weer thuis en samen gingen we ‘vieren’ dat we een jaar bezig zijn om zwanger te worden. Wat dus niet lukt. We willen dit traject zo positief mogelijk doorlopen en hebben daarom besloten dat iedere mijlpaal een leuk moment moet worden; óók als de mijlpaal niet per se leuk van aard is, dan kun je er nog zélf iets moois van maken. Het is zo belangrijk om in een ingewikkeld traject je relatie in ieder geval wél leuk te houden, en dat hebben we zelf in de hand op deze manier. 😀 Wij vierden ons 1 jarig jubileum dit jaar in ieder geval met… Sterrenvoedsel!!

We bestelden lekker eten bij ML, een sterrenrestaurant in Haarlem. Een beetje in het kader van #supportyourlocal en vooral ook #verwenjezelf. En mensen, dit was echt helemaal geweldig. Zo goedkoop (in totaal €60 voor 2 personen, 3 gangen!!) en het was zó lekker.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.41

We aten ceviche als voorgerecht (goddelijk), daarna sukade als hoofd (verrukkelijk) en daarna een soort snickers ijs na (to die for). Echt zo’n dikke aanrader dit (en ze hebben ook een vega menu!). Wij gaan dit absoluut vaker bestellen.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.47

Schermafbeelding 2020-11-11 om 10.07.00

Zondag: het schilderij ophangen
Op zondag was het huis helemaal gezellig en opgeruimd, dus was het tijd om het schilderij op te hangen. We twijfelden tussen een witte muur en de groene muur achter de eettafel en zijn toch voor die laatste gegaan. En mensen, wat pakt dat lekker uit.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.05.58

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.06.05

We zijn er echt super blij mee!

Verder had ik m’n zondag ingepland met Gruwelijk Grillen. Ik ging eens even lekker aan de slag met de opmaak en de recepten. Ik kwam echt een heel eind en moet nu vooral nog recepten uitschrijven, maar verder staat alles wel redelijk.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.00.56

Verder hielden we ons zondag nog bezig met de grote raamfolie test. Ik ontdekte onlangs dat er een hele wereld van raamfolies bestaat; ik kende altijd alleen maar dat “matte” raamfolie, maar er blijkt dus van alles te bestaan. Van glas in lood-look tot hysterische prints.

Ik scoorde drie verschillende vellen bij Kwantum (hartstikke goedkoop ook) en bij de ramen aan de achterkant van ons huis testten we uit welke we het mooist vinden voor de voordeur die we aan het renoveren zijn:

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.01.02

Het wordt de meest rechter. Ik vind de linker ook heel erg leuk, maar de print is kwalitatief niet mooi en zit precies verkeerd om geprint, waardoor je ‘m aan de buitenkant van je raam zou moeten plakken en dat slaat nergens op. Dus nummer 3 it is!

Zondagavond chillden Janneman en ik lekker op de bank. Kaarsjes aan en relaxen maar!

FullSizeRender

Maandag: online presenteren
En toen was het alweer maandag; een dag die voor mij in het teken stond van online presenteren. Voor het eerst!

Ik geef 2x per jaar een presentatie over succesvol foodvideo’s maken, voor de cursus foodjournalistiek van Fontys x Elle eten en dit keer zag ik best een beetje op tegen m’n eigen presentatie. Normaal weet ik namelijk alles van online food video’s maken, maar tegenwoordig is er een nieuw kanaal waar ik nog nooit iets mee heb gedaan (tiktok), dus moest ik me echt ff in iets nieuws gaan verdiepen.

Nu stelde ik het maken van de presentatie al 3 (!) weken uit en was het nu dus zo erg dat ik op maandagochtend veel te vroeg wakker schrok met het onrustige gevoel; LEO JE MOET NU DIE PRESO MAKEN. Wat ook wel echt moest, want ’s avonds ging ik al presenteren. Klassiek gevalletje uitstelgedrag dit.

Ik hield me dus de hele dag bezig met research en het maken en voorbereiden van een knetter goede presentatie, die ik ’s avonds om 8 uur gaf, vanaf m’n kantoortje aan huis.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.06.13

En mensen, het was VET LEUK. Ik had me echt zorgen gemaakt om niets. Het was zooo leuk om te doen, ik had zo veel te vertellen en de reacties waren weer super lief :D. Ik zie altijd zo op tegen presentaties, maar dan achteraf zijn de reacties helemaal fantastisch en dan weet ik weer dat ik dit echt wel kan. Maar mensen, was was het leuk om te doen.

Ik was om half 10 klaar en stuiterde van de energie en adrenaline. Tijd om even een wandeling buiten te maken. Gelukkig vond Jan dat ook een goed idee en frankly; dit was ook echt het beste idee van de dag. Even de dag van je af wandelen in het donker. En men, wat is het rustig op straat zo ’s avonds laat. HEERLIJK!

Schermafbeelding 2020-11-11 om 11.06.20

En dat waren mijn afgelopen dagen. Heerlijke dagen wel he?

Nu moet ik gauw verder met m’n werk. Omdat ik gister de hele dag geen REET heb uitgevoerd én vandaag tussen de middag zeker even een uur wil wandelen, is m’n to do lijst behoorlijk lang. Aan het werk Leo, woop woop!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

5 reacties op “Leo’s leven 19: heel veel datenights, schilderij opgehangen en een dagje voor mezelf <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *