Enigszins gezond: Wraps van Sla, met kip, paprika’s, mais en taco-kruiden. En kaas.

HOOOi lieve lezer! Oef wat heb ik een lekker dagje. Het is vrijdag en ik zit gewoon niet op werk! Ik heb een dagje vrij genomen omdat ik het zó druk heb met bloggen en mailachterstand en weet ik wat allemaal niet, dat ik daar maar een dag vrij voor heb genomen. En het is heerlijk! Ik sliep vanochtend uit tot een uurtje of 10 en ging daarna meteen aan de slag. Inmiddels is het bijna 4 uur en ik ben gewon aan een stuk door bezig geweest! Alsof het m’n baan is. 😀 AND IT’S AWESOME!! De mailachterstand is ein-de-lijk bijgewerkt en ik heb nog maar een paar berichtjes in de concepten staan. Ik schijf nog dit blogje en daarna ga ik lekker piano spelen en Lost kijken. LEUK!

Gisteravond at ik een soort van gezonde wraps. Of nouja, dat was de insteek. Maar toen deed ik er heel veel kaas door en was het opeens toch niet gezond. Maar wel lekker! En zonder kaas dus gezond hahaha. Lees door voor het recept!Nodig voor één persoon: 9 flinke bladeren sla (bvb romaine of kropsla) – 1 gele paprika – 1 rode paprika – 150gr kipfilet – 1/2 zakje taco-kruiden – wat kaas – wat mais uit blik – variatietip: 1 avocado toevoegen

Snij de kip en paprika in kleine stukjes en bak ze allebei in een koekenpan. Voeg na een minuut of 5 de tacokruiden, wat water en mais toeen laat lekker pruttelen. verwarm ondertussen de oven eventjes voor tot 180C. Vet een ovenschaal in, doe al je kip met groentes en saus er in en strooi er flink wat kaas over. Zet het 5 minuutjes op 200C in de oven zodat de kaas lekker smelt. Haal het uit de oven, vouw pakketjes met drie slabladeren en doe daar de vulling in en prik dicht met een prikkertje. Dit is echt totaal onmogelijk op een goeie manier te doen, want mijn sla scheurde totaal en bleef niet zitten en ik verbaas me er nog over hoe fatsoenlijk het er op mijn bord/foto uit zag. Dus eigenlijk; leg gewoon sla op je bord en doe daar de vulling op. En doe maar gewoon geen poging om het charmant dicht te krijgen tot een soort wraps, want dat lukt niet, hahaha. Oh en als variatietip kun je er nog extra avocado door doen, lekker gezond en vullend! En de kaas moet je achterwege laten als je gezond wil eten.

Ik vond het wel echt heel lekker. Heel prima als variant op normale wraps, waarbij ik de wraps toch het minst inspirerend aan de hele maaltijd vind. Aanrader dus!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


9 reacties op “Enigszins gezond: Wraps van Sla, met kip, paprika’s, mais en taco-kruiden. En kaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *