
Nodig voor 2 personen: 3 eieren – 400 gr geschilde witte asperges (ongeschild 500gr) – 4 plakken parmaham – 4 aardappelen – 1 prei – MAGGI Saus voor Asperges – 100 ml melk – zout & peper
Bereidingstijd: 25 minuten
Schil de asperges als dat nog nodig is. Je kunt in deze blogpost lezen hoe. Kook de asperges in 10 minuten gaar en laat ze daarna nog 5 minuten in het warme kookvocht liggen.
Klop de eieren, melk, peper & zout door elkaar en bak er twee omeletten van.
Kook in de tussentijd de aardappelen in 15 minuten gaar. Snijd ze daarna in grove partjes en bak nog even in een koekenpan met olijfolie. Snijd de prei in ringen, was de ringen goed en bak die 3 minuutjes mee met de gebakken aardappeltjes.
Meng 200ml koud water met de MAGGI Saus voor Asperges en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de saus dan van het vuur en roer er eventueel nog een klontje boter door.
Leg twee plakken parmaham op een omelet, leg er de helft van de asperges op en giet er wat saus over. Vouw de omelet dicht en snijd ‘m voorzichtig doormidden.
Serveer met gebakken aardappelen met prei en eventueel nog wat extra saus over het rolletje. Eet smakelijk!
Wederom een geslaagd recept. Eigenlijk is het dus gewoon een leuke variant op de klassieke asperges met ham en ei en dat is niet voor niets een klassieker, dus dit moest wel lekker worden. Maar het ziet er net even wat leuker uit en dat is ook wat waard, toch?
IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Rachel Kromdijk zegt:
Het ziet er niet alleen lekker uit, dit wil ik gewoon volgende week gaan maken! heerlijk