Hamburger met gegrilde groentes, avocado, cheddar, Hellmann’s en barbecuesaus

Gesponsord – Hoi allemaal! Het is zomer en dat betekent voor mij: heel veel festivals. Van foodfestivals tot muziekfestivals, ik bezoek er zoveel mogelijk. Eén ding wat ik echt belangrijk vind op een festival is lekker eten, want goed eten en festivals gaan tegenwoordig héél goed samen. Vorig jaar schreef ik nog uitgebreid over het eten op Lowlands en Welcome to the Village en ook dit jaar ga ik dat weer doen. Maar! Hellmann’s heeft me uitgenodigd mijn favoriete festivalburger recept te delen en ik kan je vertellen; daar heb ik wel mijn ideeën over. Dus, vandaag het recept voor mijn ultieme festivalburger! En ik ben ook heel benieuwd naar jouw ultieme festivalburger en als je die straks achterlaat, dan kun je festivalkaarten winnen, woehoeee! Maar daarover zo meer. Eerst maar eens aan de slag met dit watertandende recept.

Nodig voor één burger: 1 hamburger – 1 zacht broodje – stuk of 5 plakjes courgette – 1/2 rode paprika – barbecuesaus – 1 plakje Cheddar – 1/2 avocado – 1 eetlepel Hellmann’s

Snijd de courgette en paprika in plakken en grill tussen een grillijzer of in een grillpan tot er grillstreepjes op staan. In de tussentijd bak je je hamburger in de pan (of ook tussen het grillijzer, scheelt afwas) in 8 minuten gaar. Leg er op het einde het plakje cheddar op, zodat die smelt.

Leg je zachte broodje – heel belangrijk dat het een zacht broodje is, want daarmee hou je tenminste je gehemelte heel als je een hap neemt straks – eventjes in de oven zodat hij een klein beetje knapperig wordt. Beleg vervolgens je broodje met alle ingrediënten. Ik ging voor deze volgorde: gegride courgette, avocado, hamburger, cheddar, gegrilde paprika, barbecuesaus en eindigen met Hellmann’s. Want Hellmann’s is de lekkerste saus ooit voor op een burger :D.

burger_methellmans

En dat jongens, is INTENS lekker en de ultieme festivalburger als je het mij vraagt. Waarom? Hij is echt compleet perfect als bodem voor een flinke avond feesten óf heerlijk als katerontbijt (op een festival kan alles). Bovendien vind ik altijd dat er een ernstig tekort is aan groentes op festivals, dus vandaar die heerlijke gegrilde groentes ertussen. En géén ui. Want niemand zit te wachten op uien op festivals. 😀

Wat is jouw ultieme festivalburger? Wat zou jij bijvoorbeeld graag op een festival terug zien komen in een awesome hamburgerfoodtruck?

eten
Koningin vreetzak op festivals! Hier etend (of aan de zuip) gespot op Rollende Keukens, Pitch en Welcome to the Village. FESTIVALKRIEBELS! 😀

WIN FESTIVALTICKETS!
Laat in een reactie op deze facebookpost weten wat jouw ultieme festivalburger is (mét Hellmann’s natuurlijk) en win 2 kaartjes voor De Parade.  Reageer voor donderdag 30 juni. Woehoe! Het aller lekkerste recept ga ik namaken en er een blogpost over schrijven én jij wint dan dus naast eeuwige shine ook nog die festivalkaartjes. Ik vind het leuk en ik ben razend benieuwd naar jouw ultieme festivalburger. Denk er goed over na en reageer! En wie weet zien we elkaar dan bij de burgertent op De Parade.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

4 reacties op “Hamburger met gegrilde groentes, avocado, cheddar, Hellmann’s en barbecuesaus

 • Charlaine zegt:

  Onze burger is zo lekker, dattie echt te vaak op het menu staat. Wat wij lekker vinden is sowieso het zachte broodje even grillen, zodat de binnenkant lekker crunchy wordt. Daar gaat dan wat mosterd op. Twee plakken augurk, een medium rare hamburger, met een stukje blauwe kaas en een plakje cheddar, (gesmolten door een klein beetje water aan het eind toe te voegen bij de burgers en er een deksel overheen te doen) daarboven op wat langzaam gegaarde uitjes en wat ketchup… Man man zooooo lekker!!!

 • Stephanie zegt:

  De ultieme festivalburger van mij is:

  Een wit bolletje MET sesamzaadjes met sla komkommer tomaat en dan de burger, daarop cheddarkaas, dan een dikke klodder hellmans en dan eigenlijk het liefst nog een onderkant van een bolletje erop, nog een burger met cheddarkaas en klodder hellmans en dan de ‘deksel’ lekker goed gevuld!

 • Marieke zegt:

  Mijn ultieme festivalburger is een lekkere hamburger met daarboven op ananas en daaroverheen brie en dat laten smelten tot het lekker zacht is en dan met bacon erbij. Op alle burgers hoort bacon! daarboven een klodder hellmans en dat dan op een broodje met sesamzaadjes. Te lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *