Goedenavond! Gisteravond konden jullie al op Instagram zien dat ik half dronken stond te koken. We hadden bij mijn werk een afscheidsborrel van een collega die een nieuwe baan heeft gevonden en dus trokken we om 5 uur flessen wijn open op kantoor. Dikke prima! We hadden een hele leuke borrel, maar om een uur of 8 begon ik toch wel een soort van in te storten: tijd voor voedsel.
Nu werken we natuurlijk boven de foodhallen, dus dan denk je al gauw: BITTERBALLENBAR! GIN TONICS! KAASTOSTI’S! Maar nee hoor, deze hier had knetter veel zin in curry. En dus ging ik naar huis om een curry te maken. Voel je je wel goed? Nee, duidelijk van niet. Toch deed ik het.
Nu vond ik het zelf vrij hilarisch dat er op Instagram vragen kwamen om het recept, want ik heb echt de sufste curry ooit gemaakt. Namelijk: Neem een pakje Kumar’s Tikki Massala (of tikka Masala of Tiki Masila, weet ik het). Bak stukjes kippendij en voeg de curry met wat kokosmelk toe. Kook rijst in kokosmelk. Serveer met munt. That’s it!
En of dat nou een hele smakelijke curry was? Nou, tja, oké. Maar who cares; ik was half dronken en nergens meer toe in staat dus dit was pri-ma.
Binnenkort ga ik eens zelf een curry maken; helemaal from scratsch. Heb je een goed recept? Laat het hieronder in de reacties achter! Misschien maak ik het wel klaar en dan win jij eeuwige roem! (Like: OMG)
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM | YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!
KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.
Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!
Sari zegt:
Ik vind deze altijd héél lekker (en simpel!): https://www.marchedupre.com/kookboek/linzencurry-met-aubergine
En een lekkere non-vega optie is Rogan Josh lamscurry, bijv. dit recept: http://www.foodandwine.com/recipes/lamb-rogan-josh
Sari zegt:
Eigenlijk is dit recept nog veeul lekkerder voor lamscurry: http://www.route79.com/food/rogan-josh.htm 😀 Succes!!
leonie zegt:
thanks voor de tips!
meertje zegt:
Deze kost even wat tijd, maar hij is zoooo lekker https://sortedfood.com/recipe/2419m
Ik had er boontjes bij geserveerd, echt heerlijk
leonie zegt:
thanks voor de tip!
Lisa zegt:
Maak een recept uit het boek "50 great curries from India". Echt tha bomb, zó lekker!
leonie zegt:
haha ik heb het boek niet 🙁