Pasta baksteen: cashewnotenpesto en knapperig gehakt

Goedenavond! Vanavond at ik pasta pesto, want ik had weinig zin om te koken en veel zin in lekker eten. 1+1=2: pasta pesto it is.

Inmiddels is het half 12 ‘s avonds en ik kan vertellen: ik zit nog stampppppvol. Deze variant ligt echt knetter zwaar op de maag; het is gewoon niet grappig meer. Mijn hemel. Het was wel lekker, maar als je dit klaar gaat maken, hou er dan rekening mee dat je dus echt met vijf bakstenen in je buik rondloopt. Tot 5 uur na consumptie. Pfoe.

Nodig voor één persoon: een handje penne pasta – half bakje half om half gehakt – 15 gr basilicum (handje vol) – 2 eetlepels gezouten cashewnoten – 2 eetlepels geraspte oude kaas – olijfolie

Kook de pasta in 8 minuten gaar. Bak het gehakt met wat olie in een pannetje tot het knapperig wordt. Dit is awesome, bak jij je gehakt wel eens knapperig? Ik nooit!

Maak pesto door de cashewnoten fijn te stampen, te mengen met olie, basilicumblaadjes en kaas en daar de staafmixer op te zetten. Of heel hardhandig met een vijzel tekeer gaan. Roer de pasta door de pesto en schep het gehakt er bij. Beetje zout & peper, basilicumblaadje on top en klaar is kees!

Lekker, maar veel te machtig. Het is toch wel echt een verschil als je pesto maakt met cashewnoten dan met pijnboompitten. Niet eens per se in de smaak, maar vooral in de vettigheid en machtigheid.. Maar lekker hoor :).

En nu rol ik naar bed, om daar verder te leven als baksteen. Mijn hemel, niet te doen dit. Tschuss!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER PASTA PESTO:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *