Couscous met basilicum, gehakt, courgette, paprika, pijnboompitten en grano padano


Goedenavond! Ik blog nog op de valreep van vandaag over mijn matig-tot-oké-avondmaaltje van vanavond. Ik at couscous naar een recept van AH.nl en ik had gedacht dat het mega lekker zou zijn, maar het was jammergenoeg een beetje droog. Maargoed, hier komt ‘ie..

Je doet de couscous met wat kokend water (gelijke verhouding, 100 ml water = 100 gram couscous) en laat dit wellen. Ondertussen hak je een courgette en een rode paprika in stukjes (hoeveelheid zelf bepalen; ik had een halve paprika en 1/3 courgette). Hier meng je wat olie door en dit bak je in een droge pan ongeveer 5 minuutjes. Dan haal je de groentes uit de pan en doe je er gehakt in (hoeveelheid zelf bepalen tov de rest) en die bak je even met drie tenen knoflook (i love knof). Dan doe je daar nog even de groentes bij. Ondertussen meng je de couscous met wat rucola en verse basolicum. Dan doe je ook de groentes+gehakt erbij en strooi je er wat gegrilde pijnboompitten en Grano Padano kaas overheen. KLAAR!

Ik miste hierin dus een soort sappig iets, want door de droge kaas en de droge korrels van de couscous was het allemaal wat, tja.. Droog!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Couscous met basilicum, gehakt, courgette, paprika, pijnboompitten en grano padano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *