Goedenavond! Ik blog nog op de valreep van vandaag over mijn matig-tot-oké-avondmaaltje van vanavond. Ik at couscous naar een recept van AH.nl en ik had gedacht dat het mega lekker zou zijn, maar het was jammergenoeg een beetje droog. Maargoed, hier komt ‘ie..
Je doet de couscous met wat kokend water (gelijke verhouding, 100 ml water = 100 gram couscous) en laat dit wellen. Ondertussen hak je een courgette en een rode paprika in stukjes (hoeveelheid zelf bepalen; ik had een halve paprika en 1/3 courgette). Hier meng je wat olie door en dit bak je in een droge pan ongeveer 5 minuutjes. Dan haal je de groentes uit de pan en doe je er gehakt in (hoeveelheid zelf bepalen tov de rest) en die bak je even met drie tenen knoflook (i love knof). Dan doe je daar nog even de groentes bij. Ondertussen meng je de couscous met wat rucola en verse basolicum. Dan doe je ook de groentes+gehakt erbij en strooi je er wat gegrilde pijnboompitten en Grano Padano kaas overheen. KLAAR!
Ik miste hierin dus een soort sappig iets, want door de droge kaas en de droge korrels van de couscous was het allemaal wat, tja.. Droog!
Misschien vind je dit ook lekker:
Mariska - Salt and Sugar zegt:
Jammer dat het niet zo lekker was, het ziet er wel heel smakelijk uit op de foto! Ik ben dol op couscous, maar vind het zelf ook lastig er lekkere gerechten mee te maken..
leonie zegt:
Oh terwijl je juist zoveel kunt met Couscous! Heb je al eens bij al mijn couscous recepten gekeken? Zitten een paar hele lekkere tussen.
Deze was overigens niet vies hoor, gewoon niet geweldig.