Courgetti met paprika-roomsaus en kipstuckjes

Goedenavond leuke mensen! Het is lang geleden dat ik jullie ’s avonds nog op de hoogte bracht van mijn avondeten van de avond. Maar vandaag doe ik het toch. Omdat ik de hele ochtend in bed heb gelegen (= niet gewerkt) en het dus best weer eens ’s avonds kan. Goed, genoeg geneuzel; over tot de orde van de dag. Vandaag flanste ik zelf een pasta saus in elkaar en het was awesome. Om te doen. Het eindresultaat mocht er ook wezen, maar was niet compleet perfect. Maar hey; who cares.

Nodig voor twee personen: 2 tenen knoflook – 200ml slagroom – 1 pot gegrilde paprika’s (rood) – een flinke pluk basilicum – 1 pak vegetarische kipstuckjes – 1 aubergine – 1 courgette – een beetje spaghetti 

Pers de tenen knoflook uit in een pan met olijfolie. Voeg er de paprika’s uit pot aan toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de slagroom toe en breng het zachtjes aan de kook. Laat het 8 minuutjes door koken (vuur niet rete hoog). Voeg dan de blaadjes basilicum toe en pureer het geheel tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.

Bak de vegetarische kipstuckjes in een pan met olijfolie en kook de spaghetti in 8 minuten gaar. Snijd de aubergine in plakken en grill ze even in een grillpan of tussen een grillijzer totdat ze zacht zijn en grillstreepjes hebben. Haal in de tussentijd je courgette door een spirelli.

Bak de courgetteslierten heel even mee met de kipstukjes en voeg dan ook de spaghetti toe aan die pan. Doe daar de saus bij en roer door elkaar.

Serveer met gegrilde aubergine on top. En eventueel wat walnootjes erbij. KLAAR!

Klinkt als veel werk, maar eigenlijk is het zo gedaan. Binnen 20 minuutjes kun je dit wel op tafel zetten. Top!

Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Laat je het weten?

Overigens heb ik dit ook wel eens klaargemaakt met kippendij en dat vond ik toch lekkerder. Tipje!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

 

3 reacties op “Courgetti met paprika-roomsaus en kipstuckjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *