Buiten de deur: 3-gangen eten bij De Bajes

Hallo leuke mensen! Afgelopen vrijdag was het weer eens zo ver; ik ging met Marte een hapje eten om bij te kletsen en we streken neer bij het net geopende De Bajes, aan het Rembrandtplein in Amsterdam

De Bajes is net een paar maandjes open en ik had er al veel over gehoord. Tijd om dit restaurant eens zelf onder de loep te nemen. Via een pr-bureau maakten we een reservering en afgelopen vrijdag om 18.30 namen we plaats in het Street Art restaurant. Alwaar we meteen kennis maakten met vriendelijke personeel, dat ons uitlegde dat het woord ‘bajes’ eigenlijk staat voor ‘woonkamer’ en ze de ambitie hebben om ‘de woonkamer van Amsterdam’ te zijn. Flinke uitdaging lijkt me, maar kom maar op!

De menukaart van De Bajes is top; Marte en ik wilden werkelijk alles bestellen van de kaart. Van zoete aardappelsoep (schijnt een van de beste gerechtjes van De Bajes te zijn) tot oesters als voorgerecht en van black angus sukade steak tot pasta met ricotta, sinaasappel en chocolade als hoofdgerecht. Wij bestelden het volgende:

Voor:
Gerookte zalm met bietjes, crème fraîche, krokant filodeeg en een shotje Gin tonic (€11,50) & Duck springrolls met gebakken gamba, mangochutney, rettich en radijs (€10,90)

bajes2
Zalm met bietjes
bajes3
Eend-loempiaatjes

Hoofd:
Burrata met groene asperges, rode biet, pistache en rucola (€17,50) & Burger van 100% Wagyu rundvlees met spek, botersla, tomaat, aubergine,  komkommer en wasabimayo (€17,50)

bajes4
Flinke burger met frites en gebakken sla
bajes5
Asperges met biet en burrata

Na:
Kaasplateau (€14,90) & Pure chocolade mousse van Tony’s Chocolonely met sinaasappel, karamel en vanille-ijs (€7,50)

bajes6
Een ENORME kaasplank
tnoy
Marte’s Goddelijke Chocoladetoetje

Wat voorgerecht betreft was de eend echt onze favoriet. Super smaakvol, heel verrassend en echt intens lekker. Hier zou ik voor terug komen! De zalm met biet was ook lekker, maar een behoorlijke portie als voorgerecht en wat mij betreft hadden ze wel de helft minder zalm mogen serveren. De combinatie met de bietjes was wel érg goed, maar de crème fraîche vond ik dan weer niet zo spannend. Oh, en het shotje Gin Tonic erbij was geniaal. Super lekker, zacht van smaak, en prima in combinatie bij dit gerecht. Nice!

Wat hoofdgerecht betreft vonden Marte en ik de burger allebei niet super speciaal. Gewoon een prima burger; precies waar je zin in hebt op vrijdagavond. Maar geen uitzonderlijk fantastisch schepsel.

The minute dat we de burrata met pistache en asperges op de kaart hadden zien staan, hadden we besloten dat we die moesten proberen. Burrata is hemel en eigenlijk altijd fantastisch. Toch geloof ik dat er meer uit dit gerecht gehaald had kunnen worden. De smaken waren lekker, maar vooral omdat burrata gewoon echt top is. Verder vond ik het toch een heel klein beetje saai. En een beetje een gekke portie, als dit alles is wat je eet (en niet ook nog een halve hamburger deelt met je tafelgenoot). Beide gerechten waren echt meer dan prima (ik denk: 7,5?), maar we waren niet omver geblazen, zoals we dat wel van de duck springrolls waren.

Als nagerecht kreeg ik echt een bijzonder grote hoeveelheid kaasplank. Op de kaart stond dat het voor twee personen was, maar hier kon je makkelijk met vier man van eten. Heerlijk! Lekkere kaasjes, lekker veel broodjes, dadels en chutneys erbij, dus hier werd ik wel blij van. Ook het toetje van Marte – tony’s chocolonely chocolade mousse – viel in de smaak. HEER-LIJK.

Erbij dronken we een lekkere rode wijn (ook echt lekker, maar wederom niet uitzonderlijk) en werden we geholpen door erg vriendelijk personeel.

Verder is De Bajes om te zitten een toffe plek. Oké, het is er misschien wat rumoerig, maar dat komt doordat de plek gewoon afgeladen vol zit met jonge mensen en gezelligheid. En dat vind ik knap, want het is echt een enorm restaurant. Ook tof: het restaurant hangt vol met street art. Van knettervette muurschilderingen van bekende street art artiesten, tot indrukwekkende schilderijen. Mooie combi wel: eten en kunst.

Ik vond het publiek ook leuk, lekker studentikoos; veel jongeren, veel Amsterdammers en allemaal mensen die in waren voor een gezellige avond. En dat heb je wel bij De Bajes. Als je uitgegeten bent bestel je bijvoorbeeld niet een kopje koffie, maar eerder een cocktail, omdat op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur een DJ draait tot 3 uur ’s nachts. TOP combi! Heb je je net lekker vol gevroten, kun je rollend naar de bar voor een knettergoeie cocktail. Maar! Dat heb ik me laten vertellen. Deze oma’s waren moe en moesten de volgende ochtend fris en fruitig in de sportschool staan en gingen na de kaasplank en tony’s toetje, dus naar huis.

Of De Bajes de woonkamer van Amsterdammers gaat worden weet ik niet zeker. Ik denk dat voor de kritische Amsterdammer die Heel Erg Fantastisch Voedsel gewend is (lees: The Lobby, Gin, Pesca) dat het eten niet uitzonderlijk fantastisch genoeg is. Maar het is wel echt een gezellige plek en ik denk dat het voor studenten wel een hele toffe plek is, waar je veel andere studenten tegen zult komen. Maar ergens vind ik de kaart dan wel weer een klein beetje aan de dure kant. Maar goed; dat drink je dan maar weg met een cocktail aan de bar ;-). Het concept staat in ieder geval. En is tof. Wellicht kom ik er nog eens een vrijdagmiddagborrel houden. 3 Mojito’s voor mevrouw ter Veld alstublieft! En waarschijnlijk probeer ik dan ook nog wel eventjes de rest van de kaart, want ik ben er toch wel echt nieuwsgierig naar…

De Bajes: bedankt dat we de kaart mochten proeven en voor jullie gastvrijheid!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *