Leonie’s week 18: John Mayer, twee hotspots, video’s opnemen, verjaardagen en paaldansen

Dag allemaal! De afgelopen week was echt bijzonder druk. Wel helemaal vol met hele leuke bezigheden en projecten, maar wel echt intens druk. Zo ging ik naar twee concerten, was ik bij de opening van een dakterras, mocht ik gratis uit eten bij een nieuwe hotspot en de nieuwe kaart van een restaurant proberen, nam ik video’s op met een andere Youtuber en de NOS, moest ik in Hilversum zijn, gaf ik drie interviews, had ik twee verjaardagen en ging ik paaldansen. Je kunt zeggen; het was een volle week. En ik ga je er uitgebreid over vertellen. Klaar voor? Let’s go!

Maandag: Mukbang met de NOS
Maandagochtend was ik vroeg wakker en dat kwam goed uit; om 9 uur had ik m’n dagboek van de afgelopen week al online staan en dat is een wonder, want daar ben ik meestal wel een uur of twee mee bezig ;-). De rest van de ochtend was ik bezig met blogposts en mails en in de tussentijd was ik INTENS verkouden. Ik denk dat ik zonder grappen wel 20 keer heb geniest, voor 9 uur ‘s ochtends. Mijn hemel.

‘s Middags stond Ivo van het YouTube-kanaal Mashup, onderdeel van de NOS, bij me op de stoep om een item op te nemen over de Mukbang. Dit is een trend die over komt waaien uit Azië, waarbij YouTubers op film héél veel eten wegwerken en een beetje kletsen (of interactie hebben met hun kijkers). Bizar! Moesten wij ook even uitproberen. En dus kochten we de hele supermarkt en snackbar leeg en gingen we aan de slag. Eet smakelijk 8-).

Je kunt de video hier of hieronder bekijken:

IMG_5182
Zo veel voedsel
IMG_5173
This is my happy place

En gek genoeg heb ik na deze bizarre hoeveelheid voedsel (door elkaar ook) toch ‘s avonds nog sushi besteld. Ik weet ook niet waar ik het laat, haha.

sushi
Sushi van Sushi Su in Amsterdam; de allerrrrrlekkerste sushi van Ams!

Dinsdag: Nieuwe kaart bij Edel, toffe afspraak en JOHN MAYER
Dinsdag was echt de allerleukste dag van deze week. Ik moest ‘s ochtends vroeg m’n huis uit omdat mijn schoonmaakster langs kwam en dan kan ik niet thuis zijn. Dus ‘s ochtends zat ik te werken in een niet noemenswaardig koffietentje in Amsterdam West. Om half 11 had ik bij Brandstof een afspraak over video’s maken voor een grote supermarkt die hele toffe dingen online doet. De plannen zijn nu even on hold gezet (hoorde ik gister), maar ik hoop dat dit in het najaar toch plaats gaat vinden. Het was in ieder geval een vet gezellige afspraak. Yay!

Daarna ging ik door naar Lokaal Edel, waar chef Jonathan Karpathios sinds kort de baas is in de keuken. Hij is bekend als chef met een visie en een missie; hij wil zo goed mogelijk eten serveren en gebruikt daarbij vooral heel veel groente en weinig vlees. En dat vind ik – met de Vleesverlangen Challenge van vorig jaar in m’n achterhoofd- echt top. Ik was samen met een grote groep journalisten uitgenodigd om de nieuwe kaart van Edel te proeven en ik vond het echt heer-lijk. Van vegetarische carpaccio van watermeloen met feta (geniaal) tot burrata met prei van de barbecue, tot kikkererwtfriet, tot een krokant eitje met truffels uit Griekenland. Echt; wat een heerlijke kaart. En het aller tofste vind ik dat het súper betaalbaar is. Check hier de nieuwe menukaart. Ik vind het echt een aanrader! Maar ik ben sowieso fan van Edel <3.

IMG_5212
Meloencarapccio, burrata met prei en een aangevroten eitje
IMG_5216
Asperges

Daarna had ik eigenlijk nog een bloggersevent in Amsterdam Oost én een langoustines-persmiddag ook ergens in Amsterdam, maar ik moest allebei skippen wegens veel werk (echt!) en misschien iets teveel alcohol tijdens de lunch, oeps.

IMG_5218

Thuis was ik dan dus aan het werk ennn moest ik wachten op een paar pakketjes die bezorgd zouden worden.; een dikke H&M bestelling, een bestelling van Adidas én eentje van Wehkamp. #nieuweklerennodig.

‘s Avonds was ik eigenlijk uitgenodigd om een hapje te eten in het restaurant van Jaz in the City – waar ik al eerder heerlijk heb gegeten-, maar ik moest even thuis koken zodat er ook weer wat recepten op mijn blog zouden komen. Dat is tegenwoordig nog best een uitdaging, met al die reisjes en uitnodigingen die ik krijg.

Om een uur of 8 arriveerde ik dan toch in het restaurant van Jaz, om nog even een wijntje te drinken met de Cityguys, voordat we naar het concert van John Mayer zouden gaan. Ik had één kaartje voor Johnnieboy weten te scoren met heel veel moeite (en zelfs met hulp van een lezeres hier, vet tof!), maar vriend Seger was doodziek en kon zijn VIP-kaartje niet gebruiken en heeft die toen aan mij gegeven. Wat echt geweldig was, want nu kon ik m’n eigen kaartje nog verkopen (en iemand anders er blij mee maken) én had ik zelf opeens veel betere plekken. En vrienden om het concert mee te beleven, want de Cityguys zaten ook VIP. Woehoe!

IMG_5268

Ja en dan het concert… Ik kan bijna niet uitleggen hoe fantastisch het was. Echt, John Mayer was compleet in topvorm en echt in een goede bui ook. Hij speelde fantastisch, knalde de ene na de andere geweldige gitaarsolo eruit én speelde echt alle nummers die ik wilde horen. Mijn favorieten Slow Dancing in a Burning Room en Walt Grace’s Submarine Test, oooooh man oh man; live was dit echt geweldig. Ik heb echt van iedere seconde van het concert genoten. Wat fan-tas-tisch.

IMG_5252
Johhnieboy in de verte!

En daarna ging ik nog even borrelen met JP en Roger, wat echt veel te gezellig was en zij gingen nog door de stad in, maar ik moest even verantwoordelijk zijn en op tijd naar bed, omdat ik de volgende dag een belangrijke afspraak had. Pfoe, met moeite ging ik niet mee de stad in…

Overigens verscheen er dinsdagochtend dit artikel van RTL Nieuws, over het delen van je eten op Instagram, waarover ze mij een paar vragen hadden gesteld.

Woensdag: Hilversum en filmen met Ivana
Woensdagochtend moest ik in Hilversum zijn vanwege een projectje met NPO 3 dat ik deze week ga doen. Ik quote het persbericht: “Als kick-off van de NPO 3 Foodweken die op 10 mei starten, houdt NPO 3 vanaf vandaag het social eating ontbijt genaamd #Foodbezig. Een week lang wordt Nederland uitgedaagd om samen met BN’ers en bekende foodies interactief en live te ontbijten via de Facebookpagina van NPO 3. Onder anderen Marlijn Weerdenburg, Jan Kooijman, Daan Nieber en foodblogger Leonie ter Veld zitten ’s ochtends tussen 8.00 en 8.30 uur aan de ontbijttafel, waarbij de kijkers via Facebook kunnen bepalen wat zij moeten eten.”

VET LEUK! (Ik word gewoon in één zin genoemd met Jan Kooijman: #goals). Ik ben dus morgen, dinsdag 9 mei, samen met Paul Rabbering live aan het ontbijten op Facebook.com/NPO3. En daarvoor moest ik woensdag even in Hilversum zijn. Zin in!

IMG_5275
In deze studio vindt het allemaal plaats!

‘s Middags had ik dan thuis even een telefonische afspraak voor een interview dat binnenkort (met fotoshoot en al) in een magazine van een supermarkt verschijnt en daarna moest ik me alweer haasten naar m’n volgende afspraak.

In Amsterdam Zuid ging ik bij Ivana (travel vlog Iv) langs om samen met haar een video op te nemen. Ik ken Ivana van een persreisje naar Leeuwarden een paar jaar (?) geleden en we kwamen elkaar onlangs op een event tegen en besloten toen dat het tof was om samen te filmen. En tof was het zeker. Súper gezellig en we hebben heerlijk Indiase snacks gegeten. Op beeld. Check de video’s hier!

IMG_5337

‘s Avonds moest ik dan toch nog even doorwerken. Hoewel ik had bedacht dat ‘t wel even goed zou zijn om een zweverig yogalesje te doen, omdat ik de drukte in m’n hoofd moeilijk uit kon zetten. Maar in plaats van zen te yogaën, ging ik werken. Slecht idee. Maar ik moest nog zo veel doen!

Donderdag: out gaan bij yoga, een visum aanvragen en de verjaardag van Layla
Donderdagochtend begon ik m’n dag dan wél lekker met yoga. Hot pod yoga bij Club Light in Amsterdam West, welteverstaan. Voor de oplettende lezer; ja dat is inderdaad dat yogalesje dat ik een paar weken geleden met Laura deed in het kader van ons ‘Iedere Week Een Nieuwe Sport Proberen Om Nieuwe Dingen Te Doen En Mensen Te Leren Kennen-Project’. Maar ik moet zeggen dat de les me dit keer véél zwaarder viel. Je staat dus te yogaën in een hete tent en ik had dit keer veel meer last van de hitte. Het zweet gutste uit iedere porie en ik zag op een gegeven moment zelfs goed zwart voor m’n ogen. En toen ik in de meditatie lag had ik ‘t gevoel of ik knetterdronken was. Achtbaan-effect to the max, mannnnn. Of dit nou echt de bedoeling was? Geen idee. Ik was in ieder geval wel zen achteraf. En ka-pot.

Nu was het plan dat ik donderdag dan echt even rustig aan zou doen. Deze week was zo druk, het was tijd voor een rustiger dagje; ik zou tot 2 uur thuis werken en daarna gewoon lekker chillen. Boekje lezen, Lena Dunham luisteren, beetje wandelen.

Maar toen bedacht ik me opeens dat de tijd enigszins begon te dringen om m’n visum naar China aan te vragen. Ik vlieg pas 13 juni (ook meteen maar m’n ticket geboekt, ka-ching), maar ik blijk gewoon tot die tijd niet één moment meer vier werkdagen in Nederland te zijn. Behalve deze week. En dan ook nog maar net aan. En dus moest ik flink snel m’n visumaanvraag in elkaar zetten. En dat is nogal een klusje kan ik je vertellen; tickets boeken, formulieren invullen, formulieren van Jan ontvangen, alles printen, twintig keer checken en op naar het Consulaat.

IMG_5295
Zo druk dat ik op de fiets moest lunchen.

Donderdagochtend krijg ik m’n paspoort dan weer terug mét visum en donderdagavond vlieg ik alweer naar m’n volgende bestemming: Frankrijk. Lukt allemaal net. TOP! 😀

Aan het einde van de middag was ik nog uitgenodigd door het pr-bureau van Sonos, om een kijkje te nemen in het Spirit House van de Gorillaz. Dit was een ruimte in De School in Amsterdam die helemaal ingericht was zoals het huis van de Gorillaz en waar uiteraard de nieuwe cd van de Gorillaz uit de Sonos-speakers pompte. HEEL VET. Echt heel tof om dit mee te maken. En daarna dronk ik nog samen met Ingelise een drankje in de bar. NICE.

gorillaz
Nieuwe muziek van de Gorillaz in een ruimte met toffe visuals

En toen was het dodenherdenking en vond ik het mooi dat we in Nederland met z’n allen op één moment stil staan bij oorlogslachtfoffers <3. En daarna moest ik me haasten om naar de verjaardag van Layla te gaan. Daar was de avond gevuld moet poezen en wijn en het was heerlijk.

cadeau
Verslaafd aan cadeautjes lief inpakken

Amber en ik kregen op de verjaardag allebei aandacht van poes Sammie. YES. Oh, en ik heb de verkeerde bh aan, jep. Maar dat zag je alleen met flits, haha. PS: volg deze poes op Instagram <3.

IMG_5335

Vrijdag: pedicure, migraine en gratis uit eten
Vrijdag had ik dan gelukkig een kater ingecalculeerd, dus nu was het eindelijk even tijd om te relaxen. De kater viel echter enorm mee en ik kon gewoon chill genieten van m’n vrije tijd eventjes. Tot ik migraine kreeg.

Ik had er de hele week al op zitten te wachten, want ik was DRUK en dan kan weet ik gewoon dat ik migraine krijg. Dus dat was top. Een uur lang zag ik niets. Of nou ja: sterretjes. Niet handig als je door Amsterdam moet fietsen.

Maar het fijne aan mijn vorm van migraine -oogmigraine- is dat ‘t meestal maar een uurtje duurt. En dat was in dit geval ook weer waar. Dus: fijn! Want ‘s avonds had ik nog plannen…

IMG_5308
Dit ontdekte ik deze week bij Stach en het is geweldig.

Marte kwam ‘s avonds naar Amsterdam om samen te eten bij de Bajes. We hadden veel bij te praten en dat is dan ook precies wat we deden, onder genot van een gratis driegangendiner inclusief wijn. De review hierover komt binnenkort online!

Zaterdag: paaldansen, borrelen op een dakterras en het concert van Jake Isaac
Zaterdagochtend begon mijn weekend heerlijk met een lesje paaldansen. Jaja, dit is alweer de vijfde of zesde sport die Laura en ik uitproberen vanwege ons Sport-project en ik vond het echt VET leuk. Wel zo bizar moeilijk; zelfs de makkelijkste draai om die paal is vet ingewikkeld als je het opeens zelf moet doen. Maar! Ik hing op de kop, had m’n benen om de paal geklemd en zat zonder handen én heb heel erg hard gelachen met Laura. Die een vreselijke kater had en iedere keer als ze op de kop moest hangen of een rondje om de paal draaide, wit wegtrok. HAHA!

IMG_5366
DID IT!
IMG_5367
Dit was een van de weinige dingen die ik kon.
sangria
Zelf je sangria pimpen @ NEST
dakterras
Sangria, burgertje en leuke mensen @ NEST
IMG_5382
Met Hana en Amber @ NEST
IMG_5388
Mini poké-bowl @NEST

IMG_5389

Enigszins (behoorlijk) aangeschoten stapten Amber en ik om half 8 op de fiets richting Paradiso, waar we naar het concert van Jake Isaac gingen. Maar eerst stopten we even bij de Mac, voor een kleien aanvulling op ons avondeten.

Van het concert van Jake Isaac wist ik echt niet wat ik kon verwachten. Ik had hem zien optreden op Welcome to the village vorig jaar en was toen helemaal amazed by hoe geweldig het was en toen kochten Am en ik gelijk kaarten voor dit concert. Met het idee dat ik me nog wel in de muziek zou verdiepen. Maar dat gebeurde nooit en zo kwam het dat ik zaterdagavond bij een concert was van iets waar ik geen idee van had.

IMG_5392
Jake Isaac in Paradiso

Maar man; wat was dit GEWELDIG. Jake Isaac is echt een hele vrolijke man met een prach-tige stem. Hij had vanaf de eerste minuut het hele publiek mee en dat was echt TOF. Heel cool om hier bij te zijn.

Na het concert ging ik nog even naar de Waterkant, voor de verjaardag van Emma en om 12 uur was ik thuis. SLAAP. HEERLIJK.

IMG_5396
Alcoholvrij bier voor deze hier

Zondag: met de eetclub naar Groningen
Zondagochtend was ik al vroeg wakker, omdat ik een soort van wakker lag om het feit dat ik deze dag helemaal naar GRONINGEN zou gaan rijden. Pokke-eind! En ik heb nog nooit zo lang achter het stuur gezeten, dus ik vond het best spannend.

‘s Ochtends haalde ik de leenauto (gehuurd via Snappcar) op bij ene Elke een paar straten verderop en ‘s middags vertrok ik met m’n eetclub naar het enorme spookhuis van Wilbert in Noord Groningen.

Untitled-1
Arriva!

In Oosterhouw, zo heet het huis van Wilbert, hebben we zondag en maandag alleen maar gechillt, met de poes geknuffeld, héél lekker gegeten, zelf onze groentes geplukt en natuurwijn gedronken <3. En dat zag er zo uit:

poes
Deze poes heet Bear Grylls. Overigens is het een kater.
wijn
Wijntje in de enorme tuin van Willy
IMG_5422
Dineren met de eetclub

En dat was het einde van een drukke week.

Inmiddels is het maandagavond en zit ik nog steeds niet echt met rust in m’n lijf op de bank. Deze week wordt weer tof en druk; zo ga ik morgen naar Hilversum en ‘s avonds naar GIN (LIEFDE), ga ik naar Den Haag, heb ik een persreisje naar Frankrijk én ga ik naar de Efteling. Het wordt leuk, ik heb er zin in. Maar nu eerst even niksen op de bank. Ik heb ‘t wel een beetje verdiend, vind ik zelf.

BYE!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

Eén reactie op “Leonie’s week 18: John Mayer, twee hotspots, video’s opnemen, verjaardagen en paaldansen

  • Mijn hemel, alleen van het lezen van je week ben ik al moe ????! Ik heb ook een tijdje regelmatig oogmigraine gehad, voordeel daarvan is dat het geen pijn doet. Ren jezelf niet teveel voorbij hè ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *