Buiten de deur: The Lobby, midden in het centrum van Amsterdam

Goedemorgen leuke mensen! Je gelooft het niet, maar ik heb de afgelopen twee dagen gewoon buiten de deur gegeten. Je denkt: wat is daar speciaal aan? Nou; ik zat steeds thuis met dat gestrekte-in-een-brace-verpakte been omdat het té onhandig is om me ergens naartoe te verslepen (zijn er trapjes, is het een ruim opgezet restaurant, is het goed bereikbaar met openbaar vervoer, pas ik in het toilethokje met een gestrekt been) en dan vallen er toch veel plekken af in Amsterdam…

Gisteravond ging ik dineren met foodblogfriends Ianna en Sophie, dus voorafgaand aan ons diner ging een hele digitale speurtocht door de stad, met als hoofdvraag: Waar past Leonie in het toilet? (want kom op, tijdens een diner met wijn moet je zéker een keer naar het toilet). En we vonden een pareltje midden in het centrum van Amsterdam.

We belden met de Plantage, waar ik eerder al eens goddelijk lunchte (vol) en de Waterkant, waar ik vet nieuwsgierig naar ben (pas niet op het toilet, haha). Uiteindelijk kwamen we uit bij The Lobby. Hier heb ik in december al eens eerder gegeten met collega’s van DeLaMar en ik vond het toen zó lekker, goed te betalen, goede wijn en echt een leuke sfeer met leuke obers, dat ’t me een mooi plan leek voor gisteravond.

The Lobby zit op de (het?) Nes, dus echt midden in het centrum van Amsterdam (naast de Dam) en dat is tof, want waar in het centrum kun je nou echt goed eten? Hierzo!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 26 Jun 2015 om 11:53 PDT

Het weer was natuurlijk best wel fantastisch gistermiddag en gelukkig hadden ze een plekje voor ons op het terras: chill! Omdat er net een gebouw helemaal naar beneden is gehaald tegenover The Lobby, ligt het terras helemaal in de zon én is het er niet heel druk (tenminste, zoals het druk is op de Dam). We zaten dus echt héérlijk.

Als voorgerecht bestelden we met z’n drieën een flammkuchen met feta, gegrilde paprika, rucola en pijnboompitten. Mjam; lekker begin van een goed diner. Overigens zagen de andere voorgerechten op de kaart er ook heerlijk uit, maar tja: flammkuchen.

Daarna kwam het hoofdgerecht. Je eet bij The Lobby niet standaard; dus geen steaks, hamburgers of satéetjes. Ik bestelde de zwartpootkip (ik weet nog steeds niet wat het verschil is met een gewone kip) met een truffeljus, groene asperges, doperwtjes, een soort aardappelgratin, witlof, rode ui en een paar takjes verse kruiden (ik weet niet welke het waren). VET lekker. Super malse kip in een heerlijke jus. Waar ik overigens bijna geen truffel in proefde, dus ik vermoed dat ze de andere variant jus (van kippenlevertjes) hebben gebruikt per ongeluk.

Ianna (beginspiration.nl) bestelde de lam, buiten de kaart om. Ze kreeg een super mals stukje lamsvlees, een lamsworstje en een soort pulled pork van lam, allemaal geserveerd in een heerlijke saus en ook met genoeg groentes. Ik heb een hapje geproefd en mijn hemel: wat smaakvol.

Sophie (lekkerensimpel.com) bestelde de saffraan tortilla (zo een van aardappelen) met witte asperges en een Hollandaise saus. En ook dat gerechtje was verrukkelijk. Ik had nog nooit saffraan op, dus het was wel leuk om dat eens te proeven. Lekker!

Erbij bestelden we nog frites en zelfs die waren gruwelijk goed. Wel rete zout, maar zoals Ianna zegt: Hoe zouter, hoe beter.

Daarna hadden we écht geen ruimte meer voor een toetje. Tot we de toetjeskaart zagen en als een blok vielen voor het mango-toetje. Hoewel ik de crème brûlée met koffie er ook wel heel aantrekkelijk uit vond zien.

We hadden nét besloten om toch maar geen toetje te nemen, want we zaten écht vol, tot bij de tafel naast ons het mango-toetje arriveerde. Met macarons. En gewoon algehele lekkerheid. Je snapt: we moesten wel. En dus bestelden we het mango-toetje die even later bij ons op tafel stond met drie lepeltjes.

Het toetje bestond uit macarons, mango-ijs, een mango pudding-achtig-iets en twee verschillende mango-crèmes waarvan eentje heel erg smaakte naar Solero Tropical (love it). Echt een g o d  d e l i j k dessert.

Jemig, wat hebben we lekker gegeten. En jemig wat zat ik vol. Hoewel de porties echt heel mooi waren en het geen bunkervoedsel was (ik vermoed dat het dus kwam door m’n corrigerende ondergoed dat ik aan had omdat ik een jurkje droeg die vijfhonder procent tekent en alle losse kwabjes laat zien. En dat ding zit strak (die onderbroek dus)).

Maar: The Lobby bij Hotel V op het Nes is echt een vette aanrader. Je betaalt wel minimaal 20 euro voor een hoofdgerecht, dus hou dat in je achterhoofd, maar je eet er dan ook echt fantastisch. Goed plekje om heen te gaan als je iets te vieren hebt (altijd dus), als je zin hebt om jezelf te verwennen (altijd dus), of als je met je ouders uit eten gaat ;-).

Overigens heb ik het nu nog niet eens over de bediening gehad, die ook echt top is! We hadden een hele leuke, vriendelijke ober met een awesome snor (je weet wel: zo’n extreem gekrulde), mét tatoeages, wat echt perfect past bij de sfeer van The Lobby (het is er binnen heel tof ingericht). En er liep ook nog een leuke blonde ober rond (love blond, mjam!). Maar dat ter zijde.

Dus: alleen maar liefde voor The Lobby. Hier gaan we vaker heen!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RESTAURANTS IN DEZELFDE PRIJSKLASSE:

2 reacties op “Buiten de deur: The Lobby, midden in het centrum van Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *