Broodje kipschnitzel met truffelmayo en gebakken aardappeltjes

broodje_kipschnitzel_truffelmayoHoi allemaal! Gisteravond heb ik echt intens lekker gegeten. Ik at eindelijk weer eens een stuk vlees. Ik had er echt zó veel zin in, dat ik  even niet voor de vegetarische vleesvervanger wilde gaan, maar echt even een supermarktkipschnitzel wilde eten. En ik had vet veel zin in truffelmayo, dus ik dacht; why not both. Broodje truffelmayo met kipschnitzel (in die volgorde ja) it is! En lékker! Wow.

Nodig voor één persoon: 1 hard wit pistolletje – 1 kipschnitzel (die met de grote stukken krokant) – lekker veel truffelmayo (ik denk 2 eetlepels wel bijna) – handje gemengde sla – aardappelschijfjes – appelmoes

De kipschnitzel bak ik altijd af in de oven. Dit gaat prima, is makkelijker én minder vet. Maar ik vind het vooral chill omdat ik ‘m anders in de pan aan laat branden of te veel olie gebruik en dan ook nog eens met afwas zit. Dus: in de oven er mee! 10 minuutjes op 180C moet ‘m gaar maken. Of nou ja; warm en knapperig.

Bak in de tussentijd de aardappelschijfjes (je hebt bij AH hele fijne eenpersoonsverpakkingen) in een pan met wat olie totdat ze rondom bruin zijn. Dit duurt zeker wel 10 minuten, misschien wel langer.

Snijd het pistolletje doormidden en besmeer beide binnenkanten met een dikke laag truffelmayo. Leg er dan wat sla op en zodra hij klaar is ook de kipschnitzel. Serveer met aardappeltjes (beetje zout erover) en appelmoes. Want aardappeltjes met appelmoes zijn fantastisch.

Ik merk een beetje dat ik echt weer in mijn appelmoesfase aan het komen ben. Alles is lekkerder met appelmoes en ik heb ’t echt veel te lang te weinig gebruikt.

Overigens is ook alles lekker met truffelmayo; man, dit is echt mijn uitvinding van 2015. Ik vond het wel diep teleurstellend dat ik laatst naar de Dirk ging voor boodschappen en dat daar nog geen trufflmayo verkocht wordt. Maar AH heeft het sowieso. En ik verwacht de Jumbo ook wel…? Anyway; als je het nog nooit gegeten hebt, dan moet je het echt eens proberen. Ik zette het laatst voor aan m’n eetclub en daar waren twee friends die het nog nooit gegeten hadden en die waren meteen hooked. Yay! 😀

Dus. Broodje kipschnitzel met truffelmayo? FUCK YES!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

13 reacties op “Broodje kipschnitzel met truffelmayo en gebakken aardappeltjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *