Buiten de deur: uiteten bij de Bazar in Amsterdam

bazar1Hi there! Gisteravond was ik uit eten met vriendinnen. Ik was knetterbrak en was dus compleet niet kritisch op de plek waar we een hapje zouden gaan eten, zolang ik er maar onderuit kon hangen in een stoel met cola. En dat kon bij de Bazar. Let’s go dan!

Ik was hier echt al in geen eeuwen meer geweest en vond ‘t dus ook wel weer eens leuk om hier te eten en te kijken -met mijn inmiddels rete kritische blik natuurlijk(…) – of het eten hier eigenlijk een beetje de moeite waard is.

De Bazar zit al ongeveer drie eeuwen (om en nabij) op de Albert Kuijp in Amsterdam. Het is een heel groot restaurant met gerechten vooral uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Maar hey, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen, want volgens mij kent ie-der-een de Bazar.

Wij bestelden vooraf brood met humus en als hoofdgerecht 2x de garnalenspies (Meeghoe) en 2x de gegrilde kebab (Yogurtlu Adana). De garnalenspies kwam met lekkere gegrilde groentes, prima witte rijst, een salade, nog meer groente en een klein beetje curry die naar tomatensoep smaakte. De curry vond ik geen succes, de rest van de maaltijd wel.

garnalenspies

Ook de kebab van Anouk en Viv zag er góed uit. Eigenlijk zag al het eten dat langs kwam er goed uit. De prijs van de hoofdgerechten ligt tussen 8 en 15 euro. Prima prijs voor een bord vol eten.

Ik denk niet dat je naar de Bazar moet gaan voor een intense culinaire beleving of echt even HEEL EXTREEM lekker eten. Ik denk wel dat je naar de Bazar moet gaan als je lekker ongedwongen een hapje wil eten met een grotere groep. Ik vind het echt een hele gezellige plek, waar je lekker je gang kan gaan. En dat is chill. Ik vond het leuk!

Ik haakte alleen om 9 uur al af omdat ik écht te brak voor woorden was. Het feit dat ik cola dronk bij m’n avondeten zegt al genoeg. Maar goed. Inmiddels leef ik weer en ik heb m’n eten binnengehouden, dus dat is goed XD. Jeej! Bazar is een prima plek!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Buiten de deur: uiteten bij de Bazar in Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *