Baksels: Applecrumble

Goedemiddaaaaaag! Ik ben vandaag maar weer eens de keuken ingedoken om iets te bakken. En rara….? HET IS GELUKT! Joehoe! (Dit is bij mij met hoge uitzondering, dat een baksel lukt). Anyway, ik maakte een applecrumble en dat is super makkelijk:)

Je maakt de kruimellaag door 115gr bloem, 60gr havermout en 100 gr roomboter (kamertemp.) tot een kruimelig beslag te mengen. Daarna roer je er 50gr bruine basterdsuiker door. Zorg ervoor dat het goeie dikke kruimels zijn (is lekker!). Dan kun je wat fruit betreft kiezen wat je zelf lekker vindt. De vorige keer deed ik roodfruit, vandaag koos ik voor appels met kaneel, suiker en roomboter (2appels, 1el kaneel, 1el basterdsuiker, 1el boter). Dan doe je het fruit in een ovenschaal en daarover verdeel je de kruimels. Het gaat 40 minuten op 180C in de oven. Laat het even afkoelen (dan worden de kruimels nog harder) en pak er dan een kopje thee bij en ga genieten:)

Wat we vanavond gaan klaarmaken weet ik nog niet… Tot straks?

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Baksels: Applecrumble

  • Anoniem zegt:

    Klinkt lekker! Goed idee met die havermout.

    Ik had laatst ook zoiets gemaakt. Ik heb toen de schillen en het klokhuis van de appels laten inkoken met een beetje water, paar scheppen suiker (of honing), zest van een citroen en het sap van een citroen. Daarna even zeven en je hebt een heerlijke siroop die over de appels kan worden gegoten, voor ze de oven in gaan. Zo stoven de appels in een soort appelbouillon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *