Auberginesteaks met sajoerboontjes en cashewnoten

Goodmorning y’all! Vorige week maakte ik een heel grappig gerechtje voor lunch met allemaal restjes die ik in huis had en ik vond het een behoorlijk succes, dus vandaag deel ik het recept met je. Het is niet echt een lunch-recept, dus ik zou het eerder maken als avondmaal en dan nog iets erbij maken, zoals frietjes of een salade. Maar dat staat allemaal in het recept zo. Ik maakte in ieder geval lekkere vegetarische aubergine-steaks met een sausje van sajoerboontjes en heerlijke zelfgebrande cashewnoten on top. Echt mensen: dit wil je. MJAM!

Nodig voor 2 personen: 2 aubergines – 2 handjes sperziebonen – 1 pakje Conimex boemboe voor sajoerboontjes – 1 blik kokosmelk – een handje cashewnoten – wokolie

lekker voor erbij: fietjes, polentafrietjes of misschien een couscoussalade.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een boter-kaas-en-eieren-spel in de binnenkant, maar snijd niet door de schil. Smeer in met een beetje olijfolie en leg de aubergines in de Airfyrer. Dit is echt m’n ontdekking van de eeuw, maar op deze manier kan je in 15 minuutjes op 200C echt gewelllllldig lekkere aubergine-steaks maken. ZO simpel, vrij gezond en zooooo lekker van smaak. Ze worden helemaal lekker zacht van binnen, echt top.

Heb je geen Airfryer? Snel aanschaffen dat ding! Ik gebruik de mijn echt bijna 2x per week. ZO handig. Maar mocht je het geld ff niet hebben voor een Airfryer, dan kun je dit recept ook in de oven klaarmaken. Het duurt dan alleen wat langer; ik gok zo’n 45 minuten in de oven op 180-200C?

Snijd ondertussen de boontjes in kleine stokjes en doe in een pan met wokolie. Wok even rondom en schep er dan de boemboe voor sajoerboontjes door. Doe er dan kokosmelk bij en laat dit lekker koken. De boontjes koken zo gaar en uiteindelijk is het de bedoeling dat de saus wat indikt.

Bak in een andere pan de ongebrande cashewnoten in wokolie op hoog vuur, zodat ze rondom lekker bruin worden.

Serveer de aubergine op een bord met daarover gedrapeerd de sajoerboontjes en daar op de cashewnoten, die je eventueel even een beetje fijn hakt. Klein beetje verse peterselie erop voor het oog en klaar is je maal. Enjoy!

auberginesteaks1

Oooooh mensen wat vond ik dit LEKKER! Echt geweldig. Ik HOU van sajoerboontjes en aubergine en vond de combi gewoon echt wel vet goed werken. Wat een leuk gerechtje, al zeg ik het zelf. En het lijkt me echt heelmaal chill met frietjes ofzo erbij, want dan kun je die nog lekker dippen in die sajoer-boontjes saus. MJAM!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan)aubergine_steaks_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *