Frisse couscoussalade met tomaat, spinazie en feta

Door Elske – Hallo leuke mensen! Vandaag ga ik je vertellen over en super simpel recept wat ik een tijdje geleden al klaar maakte. Een ideaal recept voor een dag waarop het mooi weer is. Als bijgerecht voor bij een barbecue of als licht avondmaal; je kunt er allerlei kanten mee op. Schroom ook vooral niet om wat andere groente door deze salade te doen als je restjes over hebt. Voeg bijvoorbeeld paprika, courgette of lenteui toe als dat nog in jouw koelkast ligt. De basis (couscous, feta en spinazie) zou ik zo laten, want dat werkt gewoon goed. En koop eens een keer echte feta i.p.v. witte kaas (dat deed ik altijd): dat verschil proef je echt! Klaar voor het recept? Let’s couscous!

Voor 2 personen (of 4 als bijgerecht): 200 gram couscous – half blokje groentebouillon – 3 tomaten – 200 gram rauwe spinazie – stuk of 6 zongedroogde tomaatjes op olie – restje ijsbergsla – half blok feta kaas – 3 handjes pittenmix * – 3 grote parten citroen
* ik gebruikte een mix van pijnboom- en pompoenpitten

Kook de couscous zoals de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens het water toevoegen een half blokje groentebouillon toe. Snijd ondertussen de tomaten en zongedroogde tomaatjes in stukjes en rooster de pittenmix in een pan (zonder olie).

Couscous gaar? Mooi! Roer de tomatenblokjes, de rauwe spinazie, ijsbergsla en zongedroogde tomaatjes er doorheen. Schep in een serveerschaal en verkruimel het blok feta er boven. Top af met de pittenmix en de parten citroen. Die laatste kun je er overheen sprenkelen om de salade nét iets frisser te maken naar smaak. Klaar!

Dat was redelijk easy, toch? Niet het allerbeste couscous recept ooit, maar het was wel heel goed te doen! En je staat echt maar eventjes in de keuken, je kunt snel eten én je hebt weinig afwas. Winning! Alles wat je wilt tijdens een fijne zomeravond. Eet smakelijk 😀

Word jij nummer 40.000?
Leo heeft netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je ons daar ook? Dan laat Leo wat meer van haar persoonlijke leven zien :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op Facebook!

 

2 reacties op “Frisse couscoussalade met tomaat, spinazie en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *