Anti-kater gnocchi (met ei, cheddar, paprika en champignons)

Jongens, ik heb het level anti-kater-food uitgespeeld. Het was woensdagochtend en ik had niet eens een kater, maar vond in mijn koelkast slechts een pakje gnocchi, champignons, paprika en een ei (geen normaal ontbijt, hoewel de oplettende lezer zou kunnen zeggen dat ik ook prima een omelet had kunnen maken) en bedacht: daar ga ik eens even een knetter lekker katerontbijt van in elkaar flansen. En lekker was het zeker. Zelfs zonder kater. Hoewel ik wel echt aanraad om dit alleen te eten als je er helemaal af ligt en VET en VOEDSEL nodig hebt.

KLaar voor? Let’s do this!

Nodig voor één persoon: 1 pakje gnocchi – 1 ei – 1/2 rode paprika – stuk of 10 champignons – beetje verse peterselie – lekker veel geraspte cheddar

Snijd de champignons en paprika in stukjes en bak even in een pan met olijfolie totdat het er gebakken uitziet (zo onduidelijk dit). Haal het dan uit de pan en bak een roerei. Dat doe je gewoon door het ei in de pan te breken en lekker door elkaar te roeren. Klaar is kees.

Doe vervolgens de paprika en champignons weer in de pan bij het ei en voeg ook de gnocchi (ongekookt) toe. Bak dit nog even een paar minuten mee, totdat het geheel er gaar uitziet. Zet het vuur niet te hoog en doe eventueel zelfs even een deksel (of bord of snijplank) op de pan).

Doe vervolgens de gnocchi in een diep bord en rasp er lekker veel cheddar overheen. Topf af met verse peterselie en wat peper en zout. EET SMAKELIJK.

Dude, dit is LEKKER. Man! Je moet wel echt lekkere cheddar gebruiken, anders is het zo’n plastic kliederzooi (ik gebruik gewoon die van AH, maar dan wel het blok dat je moet raspten en niet die ranzige velletjes). Maar verder is dit dus echt top.

Ik ben benieuwd wie dit daadwerkelijk op een katerige ochtend durft te eten, of wellicht maak je het eens in de avond klaar?

Ik ben er in ieder geval helemaal over uit: ik heb het hoofdstuk katerontbijtjes uitgespeeld.

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *