Leonie’s week 42: pre-order mijn nieuwe boek, de laatste opnames met Albert Heijn, twee toffe hotspots en klussen in Lemmer!

Hoi hoi! Daar ben ik hoor! Een paar dagen te laat, maar ik zit dan ook volop in een klussituatie thuis en heb echt nog nul tijd gehad om ook maar iets te bloggen. So sorry! Maar vandaag ga ik je weer eens bijpraten over mijn afgelopen week, want het was awesome. Deze hier is me een partij vrolijk! Woehoe! Let’s do this.

Maandag: en mijn nieuwe boek heet….
Maandag begon met een heerlijk moment: ik mocht eindelijk naar buiten brengen waar mijn derde boek over gaat: tosti’s natuurlijk! Ik wilde dit nieuws pas naar buiten brengen als de cover echt helemaal af was en je het boek kon reserveren via Bol.com en dat kan vanaf nu! YES! Het heet TOFFE TOSTI’S en ik ben razend benieuwd naar jullie reacties op het boek. Het komt 15 november uit en ik heb er ZIN IN. Wat vinden jullie van de cover?

cover klein

Verder had ik maandag de laatste opnamedag met Albert Heijn voor de Studenten Bonus Battle. De afgelopen weken zijn we in vijf steden geweest om in studentenhuizen aan de slag te gaan met bonusproducten en ik had de eervolle taak om te jureren. Ik vond dit echt zo’n knetter te gek project. Zo ontzettend leuk en zo ontzettend iets wat ik vaker wil doen. We hadden ook echt een rete gezellige crew en ik vind het jammer dat dit alweer de laatste opname was.

Je kunt de Grande Finale van de Studenten Bonus Battle hier bekijken:

feestje
Opnames zijn een feestje!

Dinsdag: sollicitaties & chillen met vriendinnen
Dinsdag stond in het teken van de eerste sollicitatiegesprekken voor de freelance-functie voor mijn blog. Ik sprak vandaag in Bar Baarsch met twee meiden en het was vet leuk. Sollicitatiegesprekken zijn awesome als jij degene bent die de vragen stelt. Echt nice. To be continued!

barbaarsch
Werken in Bar Baarsch

‘s Avonds haastte ik me naar Haarlem om te chillen bij Mikki thuis. Samen met Lay, Am en Vera maakten we een mini friettafel bij Mik om te vieren dat ze nog net geen 30 is geworden. Vet gezellig.

Ik was echt kapot van de dag en kwam dan ook heerlijk in m’n chilloutfit bij Mikster. Topavond.

Woensdag: travelbrainstorm in Den Haag en geweldig uit eten in Amsterdam
Woensdagochtend was het tijd om uit te slapen. Ik merkte aan alles in m’n lijf dat ik last heb van drukte en stress en normaal kan ik er goed mee om gaan, maar ik moet nu ook gewoon af en toe even rustig aan doen van mezelf. En dus ging ik woensdagochtend gewoon even een ochtend niks doen. Bovendien zou ik de hele middag en avond nog genoeg te doen hebben.

bed

‘s Middags treinde ik naar Den Haag voor een travelbrainstorm bij Adfactor, mijn mediabureau. Samen met Jenny Alvares, Jelmer de Boer en Zoe Wild gingen we kletsen over mogelijkheden m.b.t. op reis gaan en bloggen. Leuk!

Twee uur later pakte ik de trein weer terug naar Amsterdam, waar ik Jan meette voor een diner voor twee bij Hennequin & To. Ik was uitgenodigd om bij deze champagnebar te komen eten en zo’n uitnodiging laat ik zéker niet aan me voorbij gaan. Gotta love Champagne.

topavonds
Cheers! Op een fantastische avond <3

Ik ga nog een aparte blog schrijven over Hennequin & To (want je MOET hier naartoe, het was geweldig), maar ik wil alvast zeggen dat dit echt een rete cool restaurant is omdat het wordt gerund door twee jongens onder de 30 en het eten en de sfeer fantastisch zijn. Petje af. Jan en ik hadden echt een TOP avond.

Donderdag: sollicitaties & chips
Donderdag was weer een dag waarop ik keihard aan de bak moest. Overdag tenminste. Ik voerde de laatste sollicitatiegesprekken, wederom in Bar Baarsch, werkte thuis nog wat mail weg ennnn fietste naar een Praxis diep in een weiland in de buurt van Amsterdam, om shit te regelen voor de klusweek – waar ik me nu in bevind-.

fietsen
Ik werd deze week echt goed chagrijnig van Praxis en heb besloten er nooit meer naartoe te gaan. Stelletje prutsers.
pindakaas
Ook deze week weer veel foodpost! O.a. deze nieuwe notenspreads voor op brood!
limo
Ook foodpost van deze week: nieuwe siropen!
chips
En het was langggggg geleden, maar ik kocht deze week eindelijk weer eens een keer een zak chips. Vroeger at ik iedere dag een hele zak leeg, tegenwoordig eet ik (door mijn pds) nooit meer chips. Behalve donderdagavond deze week. (En ja hoor: vrijdag buikpijn).

‘s Avonds was het tijd voor ontspanning en dook ik de keuken in voor een uitgebreide maaltijd én Netflix & Chips. Man, wat heerlijk. Ik ben begonnen aan de serie Lucifer en ik vind het echt lekker makkelijk wegkijken. Kennen jullie het al?

kipkerrie
Ik maakte een verrukkelijke kip kerrie – helemaal zelf!!- en het recept komt deze week nog online 🙂
netflix
Kijk: chips & netflix

Vrijdag: een nieuwe auto & borrelen voor €2 in Amsterdam
Vrijdagochtend haalde ik als eerst een nieuwe auto op bij de Nissan Dealer, omdat Jan en ik dit weekend weer richting Friesland gingen. Van Nissan mocht ik dit keer een Nissan Micra Tekna lenen en ik ben verlíefd. Wat is dit een fijne auto. Het is de kleinste auto in het assortiment van Nissan (en dat is fijn als je gewend bent om alleen in een Smart te rijden door Amsterdam) en dat vond ik top. Maar hij ziet er helemaal niet uit als een kleine auto; eerder als gewoon een stoere, sportieve bak. Met vét veel ruimte in de achterbak en zelfs gewoon een achterbank. Ik ben écht fan geworden van deze scheurbak. Ondanks het feit dat er geen stoelverwarming in zat (#luxepoes). Loved it! (Voor de nieuwsgierigen: ik reed in de Nissan Micra IG-T 90 Tekna met Vibrant Chrome experior pack).

autoo
Ons mooie autootje.

Vrijdagmiddag publiceerde ik eindelijk weer eens een nieuwe tostivideo. Eentje waarin ik jullie iets moet vertellen…

Tussen de middag had ik afgesproken met vriendin Emma om te lunchen bij de Vegan Junk Food Bar. Hierover komt nog een blogpost online, maar ik kan alvast vertellen dat het echt geweldig was. En heel gezellig met Em. We raakten niet uitgepraat! Heb je soms.

vegan
Fucking heerlijk gelunch @ Vegan junk Food Bar West

‘s Middags zat ik de hele dag thuis om te wachten tot Praxis m’n material voor het klussen af zou leveren en ‘s avonds bestelde ik eten. Had ik écht ff zin in.

werk
Thuis aan het werken met pannenkoekjes <3
bestel
Eten besteld bij Wagamama!

‘s Avonds sprak ik met vriendin Viv af om te borrelen bij de Champagneria Five Brothers Fat. Emma had me ‘s middags getipt dat je in deze bar voor €2 per glas cava kunt drinken en dat móesten we even in het echt uitproberen. Viv had ook wel zin in een avondje goedkoop tanken en dus streken we neer bij het rete drukke en pas twee maanden geopende Five Brothers Fat aan de De Clerqstraat in Amsterdam. De cava was echt prima, helemaal voor €2 per glas. En naar mate je meer dronk, werd het steeds lekkerder.

doemaarnogmeer
Doet u mij anders nog maar een glaasje

Ik vond dit echt een toppplek. Waar drink je in Amsterdam nou nog een fles wijn leeg voor 7,50 per persoon?! NERGENS! Echt heerlijk.

Zaterdag: klussen in Lemmer
Zaterdagochtend moesten Jan en ik alweer vroeg uit de veren, omdat we hadden beloofd mee te werken in de tuin van Jan z’n ouders. Het hele terras moest er uit en alle kinderen hielpen mee. Dat wil zeggen: Jan & ik, zusje Sanne en vriend Wouter en broertje Tom. Met z’n allen in oude kleren in de tuin aan het werk op zaterdagochtend. #wildweekend.

oranjekoek
When in Friesland: oranjekoek

‘s Middags gingen we naar de verjaardag van Jan’s oma (ik moet eigenlijk Beppe zeggen) die eerder deze week 89 was geworden. En ‘s avonds reden we weer terug in onze Nissan Micra met héérlijk ADE live via 3FM uit de Bose speakers. Wat heeeeeerlijk. En wat fijn om gewoon thuis te slapen. Samen.

Zondag: ziek & #HHB
Zondagochtend werden we heerlijk samen wakker en was het hoog tijd voor ontbijt op bed. Croissantjes, banaan-ei-pannenkoekjes, sap, thee, koffie. All the way. Heerlijk!

samensalepn
Goodmorning sunshine!

‘s Middags kwamen Amber en Layla even bij me langs om te shoppen in mijn onmogelijk grote hoop kleding die ik weg doe (ivm grote schoonmaak) en daarna kakte ik volledig in. Ik had het koud en warm, was strontverkouden en had hoofdpijn. Tijd voor bed en Netflix.

‘s Avonds sleepte ik mezelf nog naar de supermarkt omdat ik ff geen geld had voor wéér eten bestellen én omdat ik wel zin had in een zelfgemaakte groentesoep. Dus zo geschiedde.

De rest van de avond hing ik op de bank met Lucifer en Heel Holland Bakt en tompoezen en om 10 uur lag ik in bed. Trusten!

Inmiddels is het al woensdagmiddag en heb ik er dus alweer een drukke eerste helft van de week opzitten. En ik moet diehard aan de slag met werk, want morgen vertrek ik alweer naar Portugal. WOEHOE. (Waar het trouwens 31 graden wordt dit weekend, hallo hemel!). Goed; druk dus. Ik ben er volgende week wel gewoon met m’n dagboekje hoor. Optijd. Ga ik mn best voor doen.

Fijne week!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Leonie’s week 42: pre-order mijn nieuwe boek, de laatste opnames met Albert Heijn, twee toffe hotspots en klussen in Lemmer!

  • Aaah balen dat je zo last krijgt van chips door je pds, nu durf ik het ook niet meer te proberen 😉
    Ik volg nu het fodmapdieet omdat mn buikpijn echt te erg werd (kon gewoon niet meer naar school afgelopen week door de pijn)
    Maar nu mag ik dus geen ui/knoflook/tarwe/lactose (en een hele hoop andere dingen, helaas) en van alle chipjes mag ik alleen maar de naturel 🙁
    Misschien dat jij ook geen last krijgt van naturel chips?
    (en fodmap raad ik echt alleen aan als je buikpijn ondragelijk wordt, want je mag zoveel niet eten, wat een kleine ramp is als je dol bent op eten en uit eten gaan)

  • Alleen al de omslag van je nieuwe boek maakt mij blij, zo vrolijk! En ik heb de studentenbonusbattle gekeken, nooit gedacht dat ik nog eens AH filmpjes op Youtube zou bekijken 😉 Maar ik vond het echt vet leuk, leuke teams en een terecht winnaar! Ik ken de Pip and Nut pindakaas van mijn vakantie in New York en vind hem lekker, maar niet mega bijzonder ofzo. Ben benieuwd wat jij ervan vindt! Veel plezier in Portugal. X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *