AGV’tje: Speklapjes met gebakken aardappeltjes en boontjes

Joehoe! Vauit de trein van Middelburg terug naar Amsterdam heb ik eindelijk een moment rust en tijd om te bloggen. Wat weer een week ;-). Maandag postte ik de laatste blogpost; daar gáán m’n goede voornemens van iedere dag bloggen. Maar ja, het kwam er gewoon niet van!

Koken deed ik echter wel en daarom ga ik je in deze 2,5 uur durende rit eens even bijpraten over mijn avondmaaltjes van afgelopen week. Te beginnen met dinsdag.

Een zeker iemand had het woord (en de visuals van een) speklap in mijn hoofd geplant afgelopen maandag en dus kon ik dinsdag nog maar aan één ding denken: ik MOET speklapjes. Sidenote: ik heb nog nooit in mijn kokende leven een speklap klaargemaakt helemaal zelf. Laat mij een risotto maken, heerlijke lasagne, knettergoede kip in wijnsaus, maar speklapjes? No clue. Herkenbaar? Mooi: lees door.


Nodig voor één persoon: 2 speklappen – 1 klein zakje krieltjes met barbecuekruiden – 200gr geknakte sperziebonen – 1 klein potje appelmoes (liefde) – 1 klein zakje Versteegen speklapjeskruiden (kan het nog makkelijker)

Strooi de kruiden over de speklapjes en bak ze in een braadpan met bak&braad. Ik denk dat ik ze in 15 minuten gaar had. Of nouja: knapperig. Overigens had ik beide kanten van de speklapjes gekruid en moet je ze regelmatig keren. Staat gewoon op de verpakking, zo makkelijk kan het zijn.

Ondertussen kook je de boontjes in een minuut of 10 beetgaar en bak je de aardappeltjes in diezelfde tijd.

Toegegeven: ik heb geen idee meer hoe lang ik overal over deed; ik deed gewoon alles tegelijk in de pan en het was allemaal tegelijk klaar. De aardappeltjes maar een heel klein beetje verbrand.

Vet moeilijk, zo’n Hollandse pot. En veel pannen, dus veel afwas. Maar! Het was het zo gruwelijk onwijs enorm waard. Speklapjes, weet je hoe lang ik die niet heb gegeten?! Zo heerlijk. Ik was alleen iets te enthousiast geweest met de kruiden en toen waren ze heel zout. Dus ‘s avonds bij het concert van Lifehouse had ik me een partij dorst, niet – te – doen. Maar dat is ook geen wereldramp.

Mjam!

Heb jij ook zoiets sufs wat je vroeger wel altijd thuis at maar gewoon nooit zelf hebt klaargemaakt?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER HOLLANDSE POT:

Eén reactie op “AGV’tje: Speklapjes met gebakken aardappeltjes en boontjes

  • Aaaah lifehouse! Zo cool. Ik ben gisteren geweest met mijn vader, vader/dochter avondje met goed wat bier. Vond ze erg goed spelen.
    Verder hou ik niet van speklappen dus heeft deze reactie geen toegevoegde waarde :')

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *