6x avocado inspiratie

Door Elske – Ja, hallo dan! Vandaag bespreek ik met jullie een ingrediënt waar menig foodie-hart sneller van gaat kloppen.  Alle vegetariërs en veganisten kunnen niet zonder. Je kunt ze nooit perfect vinden in de supermarkt; dan weer te hard, dan weer te zacht. Weet je al waar ik het over heb? Juist, onze groene vriend: de avocado. Stond natuurlijk allang in de titel, maar dat terzijde.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik heel lang een aversie had tegen avocado’s, zonder dat ik het ooit geproefd had. En dat is iets wat normaliter totaal tegen mijn principes in gaat (want niet zeuren), maar omdat avocado’s zo gehyped werden, moest ik er niets van weten. Tot de dag dat ik er eentje probeerde. En ik kan jullie vertellen lieve mensen, dat was de dag dat de hemel voor me open ging. Oké, zonder overdrijven en dollen: ik vond avocado’s oprecht lekker en moest terug komen op mijn nogal ongenuanceerd mening over deze groene vrucht. Want ja, een avocado is een vrucht.

Anyways, hierbij een heel artikel gewijd aan avocado’s. Waarom? Omdat ze dus rete-lekker zijn. Wil jij nou wat vaker een gerecht met avocado klaarmaken of heb je wat meer inspiratie nodig om je guacamole af te wisselen met een ander recept? Lees dan vooral verder!

Tortizza met avocado, mozzarella en tomaat
Eén van de vele manieren die hier op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl wordt gebruikt om avocado’s te verwerken is in een wrap of op een tortizza. Ontdek hoe lekker romig warme avocado smaakt en je wilt niet meer anders.

Tortizza met avocado, mozzarella en tomaat!
Tortizza met avocado, mozzarella en tomaat!

Tortilla met gebakken ei, avocado, parmaham, mozzarella en sla
We blijven nog even in de categorie wraps. Avocado’s zijn super veelzijdig en kan je dus ook gemakkelijk als ingrediënt voor je ontbijt of lunch gebruiken. Dus ben je brak en heb je zin in een stevig ontbijt met gezonde vetjes of juist toe aan een energierijke lunch? Dan is dit het recept wat je zoekt!

Deze lunch met avocado moet jij ook hebben, right?
Deze lunch met avocado moet jij ook hebben, right?

Poké bowl met zalm, mango en avocado
Oke, we slaan voor nu de wraps even over en gaan verder met rijst! Want jawel, ook daar smaakt avocado fantastisch bij. Tenminste, wel als je dit recept gebruikt. Geen idee hoe avocado smaakt met droge, witte rijst. Vast niet zo geweldig als dit. En het mooie is, het recept is super easy!

Hoe kleurrijk is dit gerecht? Dit wil je toch?
Hoe kleurrijk is dit gerecht? Dit wil je toch?

Rijstpasta met avocado en garnalen
En we blijven nog even in de categorie ‘rijst’. Goed, toegegeven, dit gerecht ziet er niet zo hemels uit als het smaakt. Ook de combi klinkt misschien niet even geweldig als je de ingrediënten leest, maar ik beloof je, het is geweldig. Serieus, ga maar proberen!

In de categorie: eerst proeven voordat je oordeelt: deze rijstpasta met garnalen en avocado. Succes gegarandeerd!
In de categorie: eerst proeven voordat je oordeelt: deze rijstpasta met garnalen en avocado. Succes gegarandeerd!

Bao buns met avocado, wakame, wasabi en tempeh
Als je een goede toko om de hoek hebt is dit gerechtje eigenlijk zo gepiept. Heb je dat niet en moet je dus de bao buns zelf maken, dan ben je wat meer tijd kwijt. In het eerste geval heb je dus geluk en koop je de bao buns gewoon kant en klaar bij je toko. Even navragen waar het ligt en huppa! Je kunt meteen aan de slag met deze heerlijkheid. Kijk één keer naar onderstaande foto en ik geloof dat ik niet meer hoef te zeggen.

Joehoe! Drie woorden: ga - dit - maken. Je zult geen spijt krijgen.
Joehoe! Drie woorden: ga – dit – maken. Je zult geen spijt krijgen.

Japanse hotdogs met avocado, wasabimayo, zeewier, gebakken uitjes en sesamzaadjes
Dat avocado heel goed in Japanse gerechten past weten we wel van de sushi. Maar dat het ook zo goed smaakt in combinatie met een broodje hotdog wist ik nooit. Deze combinatie is echt hemels. Dus wil jij nou eens een keer totaal wat anders proberen met avocado, dan is dit echt hét recept voor vanavond.

Broodje hotdog mét avocado. Toppertje dit hoor!
Broodje hotdog mét avocado. Toppertje dit hoor!

Van welk gerecht met avocado gaat jouw avocado-hart sneller kloppen? Of is jouw hart niet zo vol van avocado’s? Laat het hieronder in de comments weten 🙂

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

Check ook eens INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

2 reacties op “6x avocado inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *