Tosti met gegrilde kip, kaas, gegrilde paprika en drie verschillende kruidenmelanges van Euroma

Gesponsord – Hoi allemaal! Vandaag is het… TOSTITIJD! Ik ben deze week de keuken in gedoken om drie knetter lekkere tosti’s klaar te maken. Euroma daagde me namelijk uit om één gerecht klaar te maken en dat drie keer anders te laten smaken, door te variëren met kruidenmelanges. Ik vond dit een toffe uitdaging en kon natuurlijk niet anders dan een tosti klaarmaken. Of eh, drie tosti’s dus. Want tja; als ik ergens goed in kan variëren, dan zijn het tosti’s.

Ik was zelf razend benieuwd naar het eindresultaat en verklap alvast: dit is awesome. Dit is écht awesome. Ik maakte tosti’s klaar met Euroma wereldse melanges in de smaken Portugese kipkruiden,  Mediterrane ovengroenten kruiden en Mexicaanse tacokruiden. Reizen we zomaar even de wereld rond in drie tosti’s. Love it!

Maar voor ik begin met het recept éven een geheugensteuntje; kende je Euroma al? Misschien niet. Of misschien ben je er heel vaak in de supermarkt langs gelopen en had je niet door hoe dat ene merk van al die potjes nou heet. Of misschien staat het zelfs al wel in je kast (#guilty) maar ging er geen belletje rinkelen toen ik in mijn derde zin in deze blogpost de naam Euroma noemde. Goed: Euroma dus. Een kruiden en specerijen merk. Het assortiment bestaat uit pure en natuurlijke producten en ze bevatten geen extra zout, suikers of andere toevoegingen. Hartstikke puur dus. En hartstikke verkrijgbaar in de supermarkt! Zo, nu we een beetje weten waar we het over hebben, is het tijd om aan de slag te gaan!

kruiden

Nodig voor drie tosti’s: 6 sneetjes brood – ongeveer 200gr* jong belegen kaas – 2 gegrilde puntpaprika’s uit pot- 200gr kipfilet – boter om in te bakken – 3x 1 theelepel Euroma wereldse kruidenmelange naar keuze. Check hier het hele assortiment. Ik ging voor Portugese kipkruiden, Mediterrane ovengroenten kruiden en Mexicaanse tacokruiden.

* dit kwam van zo’n blok kaas en gaat natuurlijk helemaal op gevoel. Eén tip: hoe meer kaas, hoe beter!

Bereidingstijd per tosti: 10 minuten

Bak de kipfilets in een pan in 10 minuten gaar van binnen en knapperig en gegrild van buiten. Neem twee sneetjes brood en smeer die aan de buitenkant in met een lekkere laag boter. Beleg het brood met een flinke laag jong belegen kaas en wat puntpaprika uit pot.

Haal de gegrilde kipfilet uit de pan en snijd deze in kleine reepjes. Verdeel de kipfiletreepjes over de tosti en top af met een theelepel met een van de kruidenmelanges van Euroma. Smeer de buitenkant van het brood in met boter en bak de tosti nog ongeveer 5 minuten in de pan. Eén keertje keren en zodra de kaas gesmolten is, is ‘ie klaar!

hoofdfoto2
En dan is dit het resultaat!

Ik vond het echt heel erg vet om te proeven wat het verschil tussen de tosti’s was en hoe je je tosti dus echt rete goed kunt pimpen door een kruidenmelange toe te voegen. Flinke open deur dit, maar ik had het -als tostikoningin- nog niet uitvoerig uitgeprobeerd en ben vanaf nu echt fan!

Euroma’s Mexicaanse tacokruiden smaakt heel erg naar komijn en paprika en de smaak is écht heel puur. Euroma’s  Portugese kipkruiden vond ik dan weer heel anders; veel kruidiger en droger van smaak, maar dat kon ook weer perfect in combinatie met de smeuïgheid van de kaas en de sappigheid van de gegrilde kip.

Mijn favoriete kruidenmelange van Euroma bij deze tosti was absoluut de derde; de Mediterrane ovengroenten kruiden. Man, wat is die rijk van smaak. En zó puur. Echt heel erg lekker! Je proeft rozemarijn en tijm en die matchen perfect met deze tosti. Wat een gruwelijk heerlijk spul is dit zeg. En ook wel even leuk om te benoemen: de kruidenmelanges van Euroma zijn 100% puur, wat betekent dat er geen toevoegingen en zout door de kruiden heen gemengd zijn om extra smaak of kleur te geven.

En en en! Met deze drie recepten zie je dus ook nog eens dat je helemaal niet het etiket hoeft te volgen hè. Kruiden voor ovengroentes kunnen prima over je kip en de kruidenmelange voor Mexicaanse taco’s volstaan ook fantastisch in je tosti. Mjam!

ovengroentes2
Dit was mijn favoriet: Euroma Mediterrane ovengroenten kruiden op een tosti met jonge belegen kaas, gegrilde kip en gegrilde paprika.

Ik vond dit experiment uitermate geslaagd en vind het een lekker vooruitzicht om binnenkort nóg een recept uit te schrijven met een kruidenmelange van Euroma. Dit keer ga ik aan de slag met een van mijn favoriete maaltijden. Ik ben benieuwd of jij al kan raden wat dat is… Laat je het weten in de comments hieronder?

Tot snel!

Hé nog even over TOFFE TOSTI’S…
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Tosti met gegrilde kip, kaas, gegrilde paprika en drie verschillende kruidenmelanges van Euroma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *