6 tips voor lekkere muziek tijdens het werken

Dag mooie mensen van het thuiswerkende leven! Naast foodbloggen, interieurbloggen, reisbloggen en financefluencing wil ik me ook nog graag even bemoeien met je muziekkeuze tijdens het werken. Noem mij yung-Leo-Blokhuis (of niet)(beter van niet zelfs), want ik heb een paar lekkere tips voor je. Puur omdat ik de vraag kreeg vanuit een volger naar wat ik nou luister tijdens het werken, dacht ik; hier kan ik wel eens even iets zinnigs over schrijven.

Ik heb lang niet altijd geluid aan staan tijdens het werken. Tijdens het schrijven of nadenken vind ik het het fijnst om stilte om me heen te hebben, maar nu Jan óók thuis aan het werk is en totaal in m’n aura de hele dag telefoongesprekken met collega’s heeft, kan de klassieke muziek via m’n airpods niet hard genoeg aan staan. En ik kan me goed voorstellen dat jij in een vergelijkbare situatie zit.

Daarom vandaag op mijn blog: 6 tips voor fijne achtergrondmuziek tijdens het werken.

Tip 1: Maximum Concentration lijstje van Spotify
Deze playlist ken ik inmiddels ongeveer uit m’n hoofd. Het is een lijst vol klassieke muziek waar je niet van in slaap valt en het werkt lekker voor je concentratie. Er is genoeg geluid en als ik ‘m hard afspeel, hoor ik Jan er bijna niet meer dooreen bellen. ideaal! Dit is dus een lekker lijstje voor je concentratie, maar ook om geluiden om je heen te overstemmen. Goed lijstje!

Link naar Spotify hierzo.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 14.13.51

Tip 2: Ibiza chill-achtige lijstjes
Dit vind ik ook altijd lekker; werken met het gevoel alsof je bij een strandtent zit, maar dan zonder allemaal lawaai en ellende, maar gewoon alleen zo’n Ibiza-chill-lijstje aan, zoals ik ze noem. Een echte aanrader vind ik de artiest Café Ibiza Chillout Lounge op Spotify, maar zoek vooral even op “Ibiza chill” of “Ibiza Lounge” of iets dergelijks voor lekkere strand-vibes in je oren.

Link naar Spotify hierzo.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 14.22.30

Tips 3: Sandvika Storpand
Dit is écht lekker man. Energiek, jazzy, lounge-gevoelens. Ik heb deze pas recent ontdekt en vind het helemaal heerlijk. Echt is echt jazz en het werkt top. Vooral aan het einde van de middag ga ik hier lekker op. Het heeft zélfs een beetje Sims-vibes. En over The Sims gesproken…

Link naar Spotify hierzo.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 14.30.03

Tip 4: The Sims muziek
Wist je dat je op Spotify allemaal muziek uit The Sims kan vinden? Nou als er een soort muziek is waarop je je uren kan concentreren, dan is het wel Sims-muziek. Als je vroeger diehard The Sims hebt gespeeld is het een en al herkenning, zonder dat je hysterisch mee wil (kan) doen; als je nooit The Sims hebt gespeeld is het gewoon een totaal chille lijst met klassieke muziek waar je lekker op werkt. Diepe focus nodig? The Sims muziek is je redding.

Link naar Spotify hierzo.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 14.18.43

Tip 5: Genre natuurgeluiden op Spotify
Dikke waarschuwing vooraf; hier zitten heel veel watergeluiden bij en dat SLAAT NERGENS OP. Iedereen moet hier van plassen (!!!). Maar er zitten ook lekkere lijstjes tussen. Wat dacht je van Birds in the Forest? Helemaal heerlijk; alsof je lekker in een boshuisje aan het werk bent. Ik dróóm weg. En in het lijstje Natural Concentration zitten ook wat lekkere muziekbanden om te luisteren tijdens het werk. Ik vind het vooral lekker als er een bromvliegje langs vliegt, hahaha. Idioot dit. Maar het werkt wel lekker voor de concentratie.

Link naar Spotify hierzo.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 14.38.41

Tip 6: Calming Sounds for Cats
Noem mij een idioot, maar deze playlist heb ik dus vet vaak aan staan voor Teddy. Het schijnt dat dit het soort muziek is waar katten helemaal chill op gaan en ik moet zeggen; ik relax er zelf ook wel lekker op. Het is een soort combi tussen klassieke muziek en yoga-muziek en dan afgespeeld in een aquarium. En gek genoeg werkt dat heel ontspannend. Voor jezelf én je viervoeter.

Link naar Spotify hierzo.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 14.34.02

Dat waren mijn tips voor lekkere muziek tijdens het werken. Heb jij nog een goede tip? Drop ‘m hieronder in een reactie en inspireer mij en anderen die deze blogpost na jou lezen :D.

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

4 reacties op “6 tips voor lekkere muziek tijdens het werken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *