Kant & klaar #52: Verse maaltijd stamppot boerenkool met worst, jus en spekjes van Jumbo

Door Elske – Hoi! Al een tijdje ben ik gefascineerd door de ‘Verse maaltijden’ van de Jumbo. Op ’t moment van schrijven zijn ze in de aanbieding en betaal je €8 voor twee. Ik ben benieuwd of dat het geld waard is en dus probeer ik vandaag de stamppot boerenkool uit. Lees je mee?

Het assortiment
De verse maaltijden kun je vinden in het koelschap bij de lasagnes, pasta’s, Aziatische maaltijden en dergelijke. Het verschil met een ‘normale’ kant-en-klaar maaltijd is denk ik de variatie én het ziet er net even wat verser uit dan de andere maaltijden.

Je hebt keuze uit pasta mascarpone pesto met kip, Indonesische rijsttafel, Thaise curry, allerlei stamppotten en meer. Nét even anders dan een voorgefabriceerde kant-en-klare lasagne dus, maar daar betaal je ook voor. Zoals ik al zei zijn ze dit seizoen in de aanbieding (2 voor €8), maar normaal kosten ze €5,19. Behoorlijk aan de prijs vind ik, maar misschien zijn ze dat waard. We gaan het meemaken!

De bereiding
Je prikt gaatjes in de folie en zet de maaltijd vervolgens 5 minuten in de magnetron op 700 watt. Makkelijk!

kant&klaar52_stamppotboerenkool_2

De smaak
Prima! In deze stamppot zitten nog wat dikkere stukjes aardappel, waardoor het qua structuur naar een zelfgemaakte stamppot neigt. Daar smaakt hij niet helemaal naar, maar voor een kant-en-klare maaltijd vind ik dit niet gek!

Stamppot boerenkool vind ik zonder bijgerechten zoals rookworst, zilveruitjes, spekjes of mosterd snel saai. Bij deze maaltijd zitten plakjes rookworst, wat spekjes en jus. Van de spekjes hadden mij wel wat meer gemogen, want die geven lekker veel smaak. De rookworst is heel dun gesneden en qua smaak niet bijzonder, maar ook niet slecht. Gewoon prima.

En eigenlijk is dat de conclusie van deze gehele maaltijd. Ik klaag niet, maar ben ook niet laaiend enthousiast. Zou ik hem daarom vaker kopen voor de individuele prijs van €5,19? Neh. Daar is ie te saai voor, maar voor vandaag goed genoeg.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

3 reacties op “Kant & klaar #52: Verse maaltijd stamppot boerenkool met worst, jus en spekjes van Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *