Tagliatelle ai funghi

Hoi! Vandaag heb ik een lekker simpel recept voor tagliatelle ai funghi voor je. Oftewel: tagliatelle met paddenstoelen. In dit geval: tagliatelle met champignons in een lekkere romige saus. Je gebruikt ingrediënten als kruidenroomkaas, witte wijn en parmezaanse kaas om de boel op smaak te brengen. En dat klinkt niet alleen heerlijk, dat is het ook ;-).

Het duurt ongeveer 25 minuten om dit recept klaar te maken en het is helemaal niet moeilijk. Heb je er zin in? Aan de slag dan! Dit is hoe je tagliatelle ai funghi op de Gewoonwateenstudentjesavondseet-manier maakt:

Tagliatelle ai funghi

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tagliatelle ai funghi, oftewel; met paddenstoelen in een roomsaus.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr tagliatelle
  • 250 gr paddenstoelen
  • 2 handen spinazie
  • 150 gr kruidenroomkaas (garlan)
  • 2 el kookroom
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 glas witte wijn

Instructies

  • Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons.
  • Doe dit ongeveer 10-15 minuten en zorg dat ze mooi goudbruin kleuren; dat smaakt het lekkerst. Je kunt het vuur op middel tot hoog zetten.
  • Voeg dan de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Blus af met witte wijn.
  • Voeg dan de kruidenroomkaas toe en een scheutje kookroom en laat dit lekker pruttelen, voor ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper.
  • Rasp parmezaanse kaas en roer de helft door de saus.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in 2-4 minuten gaar.
  • Roer de tagliatelle door de roomsaus en serveer met een pluk rucola en wat extra parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Oooooh yes mensen, ik vond dit HEEL erg lekker. Ik was eigenlijk origineel van plan om pasta met zalm te maken, maar toen wilde ik vega eten en verving ik de zalm door champignons en ik voegde wat witte wijn toe voor extra smaak. En mennnn dat pakte echt goed uit. Heel lekker gegeten en ik zou het zo weer maken. Simpel, lekker en snel. Wat wil je nog meer?

Maak je dit recept klaar en vind je het lekker? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een comment en een sterren-review achterlaat! 😀

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

tagliatelle ai funghi

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept