Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Totale tijd: 20 minuten minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tagliatelle ai funghi, oftewel; met paddenstoelen in een roomsaus.
Recept afdrukken
- 250 gr tagliatelle
- 250 gr paddenstoelen
- 2 handen spinazie
- 150 gr kruidenroomkaas (garlan)
- 2 el kookroom
- 50 gr parmezaanse kaas
- 2 handjes rucola
- 1/2 glas witte wijn
Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons.
Doe dit ongeveer 10-15 minuten en zorg dat ze mooi goudbruin kleuren; dat smaakt het lekkerst. Je kunt het vuur op middel tot hoog zetten.
Voeg dan de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Blus af met witte wijn.
Voeg dan de kruidenroomkaas toe en een scheutje kookroom en laat dit lekker pruttelen, voor ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper.
Rasp parmezaanse kaas en roer de helft door de saus.
Kook ondertussen de tagliatelle in 2-4 minuten gaar.
Roer de tagliatelle door de roomsaus en serveer met een pluk rucola en wat extra parmezaanse kaas. Eet smakelijk!