Ga terug
–+ servings

Tagliatelle ai funghi

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tagliatelle ai funghi, oftewel; met paddenstoelen in een roomsaus.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr tagliatelle
  • 250 gr paddenstoelen
  • 2 handen spinazie
  • 150 gr kruidenroomkaas (garlan)
  • 2 el kookroom
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 glas witte wijn

Instructies

  • Snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons.
  • Doe dit ongeveer 10-15 minuten en zorg dat ze mooi goudbruin kleuren; dat smaakt het lekkerst. Je kunt het vuur op middel tot hoog zetten.
  • Voeg dan de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Blus af met witte wijn.
  • Voeg dan de kruidenroomkaas toe en een scheutje kookroom en laat dit lekker pruttelen, voor ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper.
  • Rasp parmezaanse kaas en roer de helft door de saus.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in 2-4 minuten gaar.
  • Roer de tagliatelle door de roomsaus en serveer met een pluk rucola en wat extra parmezaanse kaas. Eet smakelijk!