Leo’s leven 171: rugpijn, stucen & slecht slapen

Goedemorgen goed volk en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 5 september. Het is zonnig, ik zit in een jurkje in de tuin en een laptop op schoot om jou bij te praten over afgelopen weekend. Jan en ik zijn wéér druk bezig geweest met de buitenkeuken (die is nu echt bijna af), we kregen hele leuke kraamvisite, sliepen slecht, ik kan eindelijk het nieuwe kunstwerk hier in huis laten zien, ging door m’n rug en meer. Lees je mee?

Vrijdag
Op vrijdag begon de dag vroeg met Morris op de bank. Vriend Jorick bleef bij ons slapen na het etentje de avond ervoor en terwijl hij en Jan een rondje gingen hardlopen in de ochtend, deed ik een dutje met Snorremans op de bank.

Om 10 uur stonden vrienden Ricky & Amanda op de stoep voor kraamvisite en dat was echt vet gezellig. Een huis vol leuke mensen en een hele blije baby, want Morris houdt wel van gezelschap op ‘m heen. Vet leuk <3.

Om 12 uur was het dan tijd voor mij om aan het werk te gaan. Jan en Jorick hadden baby-duty en ik ging aan de slag met m’n mailbox, twee samenwerkingen, m’n dagboek en de blog met Alles over onze babykamer. Heerlijk om te schrijven <3.

Om 5 uur ‘s middags kwam er eindelijk een samenwerking online waarvan ik niet kon wáchten om het live te zetten; namelijk ons nieuwe werk aan de muur in de woonkamer. Dit is een samenwerking met Werkaandemuur.nl om hun tijdelijke limited edition neon baklijsten te promoten en ohhhhh ik ben ZOOOO blij met dit kunstwerk. Ik kon echt niet wachten om het aan jullie te laten zien en had het de afgelopen tijd steeds van foto’s en stories moeten knippen, omdat het nog niet online mocht. Maar nu wel, yay!

‘s Avonds hadden Jan en ik een chill avondje thuis. Morris lag lekker te tukken, terwijl ons onderdompelden in de laatste afleveringen van Painkiller op Netflix.

Zaterdag
Op zaterdag werd ik vreselijk slecht wakker, haha. Ik had echt een pittige nacht achter de rug met Morris, die door z’n verkoudheid heel slecht sliep; de arme schat. Ik heb ieder uur op de klok wel gezien en vond het reuze gezellig met m’n kleine maat, maar had ook zin om lekker te tukken.

Jan en ik hebben het zo verdeeld dat we om en om een nacht doen, tot 6 uur ‘s ochtends, dan neemt de ander het over als dat nodig is. En met die wetenschap is het best te doen, zo’n gebroken nacht. Ik wist: om 6 uur neemt Jan het over en die heeft gewoon goed geslapen tot die tijd, waardoor ik nog ff de ochtend uit kan slapen. En zo geschiedde. Om een uur of 10 kroop ik uit m’n nest en was ik wel nog kapot, maar ik had in ieder geval een paar uurtjes slaap gehad ;-).

Snor was vandaag ook niet echt in z’n hum en daardoor heb ik veel tijd met ‘m doorgebracht. Lekker veel knuffelen en samen dutjes doen. Ondertussen was Jan bezig om de buitenkeuken stuc-klaar te maken; hij schuurde de laatste dingen op en plakte de vloer af, omdat stucen nogal veel zooi geeft.

Op zaterdagavond waren we allebei kapot en was het tijd voor snack-avond op de bank. We begonnen aan de Apple+ serie Ted Lasso en zijn meteen fan. Wat een ongelofelijk leuke vibe heeft die Ted. Love it!

Zondag
De nacht van zaterdag op zondag was wederom onrustig, maar dit keer was het Jan z’n beurt om er steeds uit te gaan, waardoor ik toch goed had geslapen. En vanaf ‘s ochtends nam ik Morris weer over. Het was weer een ochtend van knuffels en dutjes én een hele dikke kakluier. Hij voelt zich inmiddels wel ietsje beter, dus dat is fijn :).

Vandaag hadden we op de planning om de buitenkeuken te gaan stucen. Of tenminste; dat een van ons twee daarmee bezig zou gaan. In principe zou ik het doen, maar het was mij de dag ervoor tijdens het uit bed tillen van onze 8 kilo aan baby, in de rug geschoten. SUPER irritant, want dan is klussen lastig, maar baby tillen/verschonen/voeden/uit bed halen ook. Erg irritant, maar het is wat het is. Toch weerhield het ons er niet van om toch flink aan de slag te gaan vandaag.

En terwijl ik met m’n hoofd diep in de buitenkeuken zat in een onmogelijke houding stuc tegen de achterwand te plakken heb ik toch echt even een paar keer gedacht; ‘waar zijn we in godsnaam mee bezig?’. Het is hartstikke mooi weer buiten, ik heb enorme rugpijn en wat zijn Jan en Leo aan het doen? Een buitenkeuken stucen.

Maar goed; nu is het wél gedaan en kunnen we daadwerkelijk van de keuken gaan genieten. Ja er moeten nog deurtjes voor, maar de basis staat en de barbecue kan er weer in. Dus we kunnen BBQ’en!!

Overigens hadden we vandaag oppas Lotte over de vloer, die als vliegende keep mooi voor Morris kon zorgen en hem even meenam de stad in voor een lekker weer wandeling. Zo was toch iedereen blij en tevreden <3.

‘s Avonds waren Jan en ik KAPOT, want stucen is echt kuttttt werk en heel zwaar (en rugpijn en slechte slaap), dus het was wederom tijd voor een avondje bankhangen met thuisbezorgd en Ted Lasso :D. Volgens mij lagen we ook om half 10 in bed. Heerlijk.

Maandag
Op maandag begon er voor ons beide een drukke werkweek. Morris ging naar de oppas en Jan naar kantoor. Ik werkte thuis aan een grote campagne met 4 ontbijtrecepten (binnenkort online), deed wat administratie, planningswerk en dook in m’n mailbox.

Om een uur of 3 was ik voor vandaag klaar met werk, want de buitenwereld schreeuwde mijn naam. Jammergenoeg had ik net niet genoeg tijd om nog even naar het strand te gaan, want ooooh wat had ik daar zin in. Maar even een boekje lezen in de tuin is ook fijn.

Op maandagavond lag Morris al vroeg in bed, want die was nog steeds niet helemaal fit. Ondertussen waren Jan en ik nog druk met van alles; we ruimden de zooi op van het stucen van het weekend, plaatsten de barbecue in de buitenkeuken, ik kookte een maaltijd van Greenchef, ging aan de slag met het ontwerpen van de sportkamer en ben toen Jan ging hardlopen nog even op de bank gekropen met een boek en een wijntje.

Inmiddels is het dinsdagochtend en zit ik dus lekker in het zonnetje in de tuin te werken. Ik ga proberen m’n werk zo snel mogelijk af te ronden, zodat ik hopelijk toch nog tijd heb om vanmiddag even naar het strand te fietsen. ZO VEEL ZIN IN.

Morgen gaan Jan en ik naar Zeeland voor een tof event van de Ford Mustang (we gaan iets met paarden doen) en voor donderdag heb ik nog niet zo veel plannen, dus misschien dat het toch gewoon lukt om deze week ultiem te genieten van het weer. Heb jij ook zo ontzettend het gevoel alsof dit de laatste zomerweek is? In principe kan het echt nog 6 weken hartstikke mooi weer worden, maar ik voel alleen maar de drang om NU TE GENIETEN voordat het opeens volgende week herfst is tot eind februari XD.

Anyway; ik spreek je vrijdag weer. Ik wens je een fijne, zonnige week en hoop dat het jou ook lukt om een momentje te pakken om te genieten van de zonnestralen!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven 171: rugpijn, stucen & slecht slapen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *