Orzo met pesto en burrata

Goedemorgen fijne mensen! Welkom bij dit recept voor orzo met pesto en burrata! Gisteravond ben ik de keuken in gedoken om eindelijk weer eens een lekker zelfverzonnen receptje klaar te maken. Helemaal volgens de gewoonwateenstudentjesavondseet.nl-principes: makkelijk, snel en super lekker. Dit recept kan echt iedereen klaarmaken en voor mede Eeuw-van-de-amateur-luisteraars: dit is er een in de categorie Haalbaar Koken ;-).

Ik maakte orzo – pasta in de vorm van rijstkorrels – met wat groentes erdoor, pesto als sausje en burrata en rucola erbij geserveerd. Het was super lekker en gek genoeg kan ik de smaak het beste omschrijven alsof dit een gerecht is dat al jaaaaaaren bestaat en misschien ergens zelfs wel naar een Knorr Wereldgerecht smaakt. Maar dat is niet voor iedereen echt een meerwaarde, haha. Ik bedoel er vooral mee te zeggen dat het echt een af recept is. In de categorie ‘niets meer aan doen’. En zo simpel. En lekker ;-).

Orzo vind ik een goede vervanger voor risotto, die net ff wat makkelijker klaar te maken is. Waar je bij risotto minimaal een half uur in een pan staat te roeren, is dat bij orzo absoluut niet het geval. Het is gewoon een gedroogde pasta en dus hoef je ‘m slechts 8-10 minuten te koken en dan is hij gaar.

Oh en had ik al gezegd dat dit een eenpansgerecht is? YES BABY! Lekker, makkelijk en snel. Wat wil je nog meer? Orzo met pesto :D! Aan de slag dan!

Orzo met pesto en burrata

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor orzo (pasta in de vorm van een rijstkorrel) met courgette, groene asperges, groene pesto, rucola en burrata. Een super simpel recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gr orzo (of riso)
  • 125 gr (verse) groene pesto
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gr groene aspergetips
  • 1 blokje groentebouillon of kipbouillon
  • 1 bol burrata
  • 60 gr rucola

Instructies

  • Snijd de courgette en groene aspergetips in stukjes. Pers de knoflook uit.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan met opstaande rand en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de courgette en aspergetips toe en bak op hoog vuur rondom een beetje goudbruin.
  • Voeg de orzo toe aan de pan en roer door elkaar. Doe het bouillonblokje erbij en een scheut water, totdat de orzo net helemaal onder staat. Doe de deksel op de pan en laat dit gaar koken in 10 minuten. Je wil dat al het water oplost.
  • Zodra de pan met orzo droog gekookt is en de orzo gaar (bijt even eentje door en proef of je geen harde pasta meer voelt), roer je de pesto er doorheen. Zet het vuur nog eventjes lekker hoog, zodat het er goed doorheen smelt.
  • Doe rucola op een diep bord en serveer de orzo met pesto on top. Verdeel één bol burrata over de twee borden. Breng eventueel op smaak met wat peper. Klaar!

En dat beste mensen, was super lekker. De orzo kook je gaar in bouillon (in de koekenpan met de rest) en dat maakt ‘m net ff wat interessanter dan wanneer je er gewoon water aan toevoegt. Een beetje zoals je dat bij risotto ook doet! Ik denk trouwens dat die Wereldgerecht-vibe komt door dit bouillon blokje. Maar goed; het smaakt vooral naar lekkere pesto en burrata en de structuur is echt heeeeer-lijk. Wat een succes, deze orzo met pesto en burrata. Dit maaltje komt absoluut vaker op tafel in huize Schulte-ter-veld. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

orzo met pesto

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

18 reacties op “Orzo met pesto en burrata

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept